Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Galeriile de Artă Rădăuţi: un spaţiu de cultură sau propagandă vizuală PSD?

Înfiinţarea unei Galerii de Artă în municipiul Rădăuţi reprezintă un demers cultural benefic pentru comunitatea rădăuţeană. Aici au avut loc numeroase lansări de carte, expoziţii de pictură, de filatelie, ş.a. organizarea unor manifestări culturale care au încălzit inimile şi spiritul rădăuţenilor, dezavantajaţi de absenţa unor acte culturale specifice marilor oraşe.

În ultimul timp, însă, prin grija domnului Mihai Frunză, menirea Galeriilor de Artă din municipiul Rădăuţi este pusă la îndoială, aproape de a fi compromisă.

Din patru în patru ani, geamurile interioare ale Galeriilor de Artă sunt sufocate de afişele PSD-ului, precum şi de figura zâmbitoare a lui Mihai Frunză, care încearcă astfel (pentru a câta oară oare?) să-i convingă pe rădăuţeni să-i voteze pentru încă un mandat. Amenajarea şi întreţinerea Galeriilor de Artă este realizată - este bine de amintit - din banii contribuabililor rădăuţeni, adică locuitorii municipiului Rădăuţi plătesc pentru existenţa şi buna funcţionare a acestora. Prin urmare, fapta domnului Mihai Frunză care – prin amplasarea afişelor PSD- a “pesedizat” Galeriile de Artă din municipiul Rădăuţi, reprezintă un lucru grav: gestul său ne demonstrează lipsa sa de respect pentru banii rădăuţenilor, pentru cultură în special, şi pentru Rădăuţi în general.

Edilul-şef al municipiului Rădăuţi este primul care încalcă, altfel spus, legea. Instituţiile abilitate ale statului - plătite tot din banii noştri - n-au reacţionat şi nu vor reacţiona întrucât acestea se află fie în directa subordine a administraţiei locale, fie şi pentru că Mihai Frunză, deocamdată, încă se află în funcţie, iar la noi, cu toată aderarea europeană, am auzit în situaţii mult prea rare de amendarea unor primari.

Probabil este lipsit de importanţă faptul că, pentru câţiva ani, adică exact înainte de începerea campaniei electorale 2008, doamna Silvia Frunză a condus – fiind plătită din bani publici - Galeriile de Artă din municipiul Rădăuţi (fără însă să fie prezentă fizic tot timpul la acest serviciu onorabil), în calitate de director al acestei instituţii.

Pe 8 noiembrie 2007- exact de ziua Arhanghelilor Mihail şi Gavril- Galeriile de Artă au fost redeschise publicului rădăuţean ( nu pentru ziua lui Mihai I de Hohenzollern, rege al României, ci pentru Mihai Frunză, primar de Rădăuţi), acestea fiind între timp reabilitate de către administraţia locală.

În acest moment, transformarea Galeriilor de Artă Rădăuţi într-un spaţiu de afişaj electoral PSD poate scăpa unora, însă cei mai mulţi dintre rădăuţeni sunt foarte nemulţumiţi de acest lucru, întrucât peste drum se află Catedrala Ortodoxă a municipiului, iar destinaţia Galeriilor de Artă este cu totul alta.

Este greu de crezut, din păcate, că în Galeriile de Artă în municipiul Rădăuţi, organizarea, în continuare, a unor acţiuni culturale, mai pot fi credibile pentru publicul rădăuţean, singurul care poate analiza şi judeca aceste fapte.

Aurel Olărean, candidatul PD-L pentru Primăria Rădăuţi, le promite rădăuţenilor că, dacă va fi ales primar, astfel de lucruri în mandatul său nu se vor întâmpla. El este pregătit să creeze spaţii speciale pentru afişajul electoral, prevăzute cu geamuri, pentru ca materialele diferitelor partide şi formaţiuni politice să nu poată fi distruse.

Aurel Olărean este pregătit să le demonstreze rădăuţenilor că el poate fi un primar diferit de Mihai Frunză.

Olărean, omul care a ctitorit o biserică creştin-ortodoxă, poate deveni şi un sprijinitor al culturii rădăuţene, dacă la 1 iunie 2008, electoral rădăuţean va vota schimbarea, pentru ca, astfel, Rădăuţiul să poată deveni un municipiu al mileniului al III-lea.

Biroul de presă PD-L Rădăuţi

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Galeriile de Artă Rădăuţi: un spaţiu de cultură sau propagandă vizuală PSD?.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galeriile de Artă Rădăuţi: un spaţiu de cultură sau propagandă vizuală PSD?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mosu trimis de
(13 mai 2008, 11:49:25
tovarase frunza de ce nu respecti legea ,domnule prefect asteptam sa vedem ce sanctiune veti da .
2.   Minciunile Biroului de presa PD-L Radauti trimis de
(13 mai 2008, 13:04:42
In comunicat se afirma ca Dl Olarean este "omul care a ctitorit o biserica crestin-ortodoxa" cu scopul vadit de a acoperi un mare neadevar: Biserica a fost ctitorita cu banii Secretariatului de Stat pentru culte, familia Olarean neparticipand cu nici un leu. Faptul ca preotul Gabriel Vega a refuzat sa participe la "acoperirea" unor sume a dus la destituirea acestuia din functia de paroh si transferarea lui la alta parohie. A fost adus, la cererea expresa a lui Olarean, un individ fara personalitate, avid dupa bani si publicitate care slujeste de minune intereselor PD-L. Este de remarcat faptul ca I.P.S. Pimen a refuzat sa sfinteasca biserica contruita din bani publici in timpul campaniei electorale in ciuda amenintarilor lui Olarean ca are la dipozitie cand vrea doi vicari patriarhali. Faptul ca Dl. deputat nu cunoaste legile de organizare si functionare a BOR. arata ce fel de crestin este Domnia Sa. DOMNULE OLAREAN NU MAI MINTI. NU ESTI CTITOR DE BISERICA.
2.1  RE: Minciunile Biroului de presa PD-L Radauti trimis de
(13 mai 2008, 19:39:48
popa a fost destituit ca era in psdlaughing) degeaba mananci c...:D
2.2  RE: Minciunile Biroului de presa PD-L Radauti trimis de
(13 mai 2008, 21:09:54
Serveste-l sanatos impreuna cu patronii tai!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei