Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Celulă pregătită

Bestia care a violat şi omorât fetiţa de şapte ani se ascunde în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O armată întreagă de poliţişti, jandarmi, silvicultori şi voluntari din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă au scotocit toată ziua de ieri dealurile şi pădurile din zona satului Valea Seacă, în căutarea principalului suspect în cazul fetiţei în vârstă de şapte ani violate şi omorâte la sfârşitul săptămânii trecute.

Acesta este un tânăr în vârstă de 18 ani, Lucian Mironiuc, din localitate, în prezent dispărut de la domiciliu.

Fotografii ale suspectului au fost împărţite echipelor de căutare, care, fie pe jos, fie pe ATV-uri sau cu maşini de teren, au plecat în căutarea acestuia.

Anchetatorii cred că Lucian Mironiuc se ascunde undeva în pădurea din împrejurimile satului Valea Seacă, pentru prinderea acestuia fiind aduşi şi mai mulţi câini de urmă ai Poliţiei. De altfel, această ipoteză a fost întărită şi de faptul că una dintre echipele de căutare a găsit, ieri, prin pădure, o conservă goală şi o bucată de pâine proaspătă, bănuind că, prin acel loc, cu câteva ore înainte, a trecut suspectul lor.

Sătenii din Valea Seacă spun chiar că tânărul în vârstă de 18 ani a trecut, duminică seară, pe acasă, şi-a făcut provizii, s-a schimbat de haine şi a dispărut iar, însă rudele acestuia infirmă acest lucru.

 

A fost în sediul Poliţiei, cu câteva ore înainte de a fi pus în capul listei de suspecţi

Interesant este faptul că Lucian Mironiuc a fost în sediul Poliţiei Frasin, sâmbătă seară, la scurt timp după ce Petronela Drilea fusese dată dispărută. Cum, în acel moment, nu exista nici o probă împotriva sa, nici un motiv pentru care oamenii legii să-l reţină, tânărul a fost lăsat să plece. De atunci, însă, nimeni nu l-a mai văzut. Sătenii spun că tânărul a lucrat ani de zile la stânele din împrejurimi şi cunoaşte foarte bine zona.

„Nu cred că mai e pe aici. Dacă nu l-au prins până acum, nu cred că au să pună mâna pe el degrabă”, e convins unul dintre săteni.

Valea Seacă a devenit o adevărată fortăreaţă, fiecare uliţă fiind străbătută din cinci în cinci minute de echipele de căutare. Sătenii sunt şi ei de partea oamenilor legii şi vor ca autorul terifiantei fapte să fie prins cât mai repede.

„Am fost şi eu azi (n.r.-ieri) prin pădure, dar nu l-am văzut... Cine ştie pe unde o fi...”, le spune un localnic jandarmilor care se pregăteau să scotocească din nou zona pe care au fost repartizaţi.

„Avem date că suspectul nostru s-ar afla în zonă şi încercăm cu toate efectivele pe care le avem la dispoziţie să-l identificăm. Cred că sunt în jur de 70-80 de oameni, poliţişti, jandarmi, pompieri, pădurari, implicaţi în acţiunile de căutare”, mărturisea, ieri după-amiază, şeful Poliţiei oraşului Frasin, comisar Florin Rotaru.

 

„Era ca un îngeraş”

În timp ce armata de oameni ai legii scotocea pădurile din împrejurimi, tatăl Petronelei şi concubina acestuia au adus acasă, de la morga Spitalului Gura Humorului, sicriul cu corpul neînsufleţit al micuţei.

Îşi găseau cu greu cuvintele şi erau încă în stare de şoc.

„A căzut ca un blestem asupra noastră... Nu ştiu cum poate trăi cel care a putut săvârşi o asemenea monstruozitate”, mărturisea tatăl Petronelei, Mihai Drilea.

„Era ca un îngeraş. Trecea în fiecare dimineaţă prin faţa casei mele şi de fiecare dată dădea ... Era mai mare ghiozdanul ca ea. O fetiţă foarte frumuşică...”, are ochii în lacrimi o bătrânică care locuieşte în apropierea casei familiei Drilea.

Doliu şi la şcoala cu clasele I-VIII din Frasin, acolo unde, până acum câteva zile, Petronela era elevă în clasa I.

Pe banca ei, colegii şi învăţătoarea au aprins două lumânări.

„Am rămas şocată când am aflat. Era un copil maturizat înainte de vreme, un copil sărac, fără prea multe bucurii. Bucuria ei a fost o pereche de blugi pe care atunci când a primit-o a plâns. Venea la şcoală în fiecare zi, în ciuda situaţiei ei familiare... Purta pantofi cu două numere mai mari, hainele fraţilor... era un copil cu foarte mult bun simţ. Nu merita o aşa soartă”, izbucneşte în lacrimi învăţătoarea Petronelei, Mihaela Ilciuc, privind peste mai multe fotografii făcute la serbarea de 8 Martie din acest an cu elevii ei.

 

Scenariul unei fapte oribile

Corpul neînsufleţit al Petronelei Drilea a fost găsit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva ore de la sesizarea dispariţiei.

Micuţa a fost descoperită fără suflare, într-un pârâu din pădure, la aproximativ 300-400 de metri de locul în care fusese văzută ultima oară.

Petronela obişnuia să îşi ajute tatăl la treburile gospodăreşti, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, când a ieşit cu vaca la păscut.

Tatăl ei spune că a văzut-o ultima oară în jurul orei 18:30.

Medicii legişti au stabilit că minora a fost băgată cu capul în pârâu şi strânsă de gât, nu înainte de a fi violată şi supusă perversiunilor sexuale.

Ancheta este continuată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bestia care a violat şi omorât fetiţa de şapte ani se ascunde în pădure.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Bestia care a violat şi omorât fetiţa de şapte ani se ascunde în pădure4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara comentari(rusinee) trimis de
(13 mai 2008, 11:16:26
Nici in padure nu are ce trai, este o specie care nici padurea nu il primeste.
2.   Felicitari ! l-au prinns !!! trimis de
(13 mai 2008, 11:39:15
bravo anchetatorilor ! au reusit sa-l gaeseasca azi noapte !

chiar daca va face inchisoare, nu cred ca primeste ceea ce merita...
2.1  RE: Felicitari ! l-au prinns !!! trimis de
(14 mai 2008, 09:07:39
bai animalule, asta se numeste bestie asa cum scrie in articol. de altfel usurinta cu care a povestit cum a violat-o si omorit-o ne arata acest lucru
3.   ??? trimis de
(13 mai 2008, 11:45:07
In primul rand titlul este fals. Pana justitia nu dovedeste ca el este autorul faptei degeaba il numiti bestie !!! Se numeste suspect !! Poate va vine si voua mintea la cap intr-o zi !!!
3.1  RE: ??? trimis de
(13 mai 2008, 12:01:40
Titlul este foarte corect! Cel care a facut fapta.. bestia.. se ascunde in padure!

Iar cel care a fost retinut (daca este cineva..) ar trebui sa fie suspect!happy

Nu imi dai dreptate?laughing

..

3.2  RE: ??? trimis de
(13 mai 2008, 12:02:35
Titlul este foarte corect! Cel care a facut fapta, bestia, se ascunde in padure!

..
3.3  RE: ??? trimis de
(13 mai 2008, 12:03:28
Titlul este corect! Cel care a facut fapta.. bestia.. se ascunde in padure!clown
4.   :((:((:(( trimis de
(13 mai 2008, 11:50:21
5.   :((:((:(( trimis de
(13 mai 2008, 11:57:15
este foarte socant acest caz.....un asemenea om trebuie pedepsit cu moartea ,foarte urat din partea lui.....sincere condoliante pentru familie
6.   La moarte cu bestia trimis de
(13 mai 2008, 13:40:57
cum a putut sa omoare un copil??? ce nebuna e lumea in ziua de azi! nebuna dupa sex, in general. a vazut o copila si a violat-o, maniacul.da pentru ce is prostituatele? ala merita moartea, nu inchisoarea. doar 7 ani avea, ganditi-va... obsedat nenorocit, la moarte cu tine!!!!!!!
7.   Grea meseria de cioban trimis de
(13 mai 2008, 16:04:38
Dupa ce stai 6 luni prin munti cu oile orice baba ti se pare sexyhappy

Dar oricat de disperat ai fi, ca sa faxi sex cu o fetita de 7 ani tre sa fii dereglat rau la mansarda.
8.   De acord trimis de
(13 mai 2008, 16:09:33
Din pacate, in astfel de cazuri, se arunca in fata chestiunea drepturilor omului. Dar fiindca asa un individ nu poate fi numit om, ar trebui facut referendum la nivel national, pentru reinstituirea pedepsei cu moartea, pentru el si altii ca el. Altfel, primeste 15-20 de ani, si daca supravietuieste puscariei iese si face iar asa ceva.

Uneori suntem prea buni si prea intelegatori, si nu luam in considerare ca mesele si "cazarea" puscariasilor sunt platite din buzunarul nostru. De ce sa platesc eu ca sa aiba 3 mese pe zi si un pat asa un individ? As plati bucuros pentru 4 scanduri, un rand de cuie si-o lopata de pamant.
8.1  RE: De acord trimis de
(13 mai 2008, 19:53:05
sunt de acord cu tine...o astfel de crima nu ar trebui pedepsita doar cu 20-25 de ani de puskrie...el are acum 18 ani nd va iesi va avea 38-43de ani....va fi destul de tanar sa se razbune pe femei(k doar la puskrie are destul timp de meditatii)sau cine stie ce alti oameni....si vor fi alte crime.....crimele ar trebui pedepsite cu crime....la moarte cu el nu la puskrie.....nu ocupati locul degeaba k el knd va iesii va intra inapoi in putin timp....si va putrezii acolo....NENOROCITU'
8.2  RE: De acord trimis de
(13 mai 2008, 22:38:25
Problema pedepsei cu moartea ar trebui discutata foarte serios.Atunci, imediat dupa revolutie, a fost de inteles, puterea trebuia sa-si salveze fostii colegi. La situatia in care am ajuns in momentul de fata, fara pedeapsa cu moartea si confiscarea averii obtinute ilegal, nu se va scapa de coruptie, de crima, de acesti violatori si de multe alte rele. Si daca peste un numar de ani avem conditiile necesare, se poate renunta. Nu toate tarile au desfiintat pedeapsa cu moartea.
9.   Biserica ar trebui mai mult implicata in viata trimis de
(13 mai 2008, 16:39:48
Preotii sa incerce sa se apropie mai mult de oamenii cu probleme comportamentale.La tara se stiu care sunt mai bine ca in oras.Se intampla prea multe tragedii.
10.   Pedeapsa cu moartea trimis de
(13 mai 2008, 18:50:20
.El nu se poate numi om ci.....BESTIE.!!!Si,sa ne gandim bine,a omorat o biata copila nevinovata,el in schimb a primit o pedeapsa de 25 de ani.Parerea mea este k ar trebui sa platesca si el cu viata.Dupa 25 de ani petrecuti in inchisoare ar putea sa ucida din nou.
11.   Va fi prins trimis de
(13 mai 2008, 18:53:16
poate sa-si numere zilele suspectul,nu va sta mult in libertate,va ajunge la penitenciarul din botosani si nu-i va fi bine ii urez sedere placuta

11.1  RE: Va fi prins trimis de
(13 mai 2008, 22:44:13
Dana si altii. Daca asteptati ca infractorii deja incarcerati sa faca dreptate de ce nu cereti sa se mai desfiinteze din institutiile statului, intretinerea hotilor ar costa mai putin decat salarizarea magistratilor si politistilor.
12.   Criminalule ... trimis de
(13 mai 2008, 18:57:06
pana si un animal are mai multa minte si nu face asa ceva in specia lui ... cum se explica atunci ca unii semeni de ai nostri pot sa comita asemenea fapte abdominabile..?//Dumnezeu sa te ierte de ce ai facut Mironiuc ca la oameni i din satul Frasin si familia fetei nu o sa mai ai iertatre niciodata ... cum o sa te intorci in sat sa te uiti in ochii oamenilor dupa pedeapsa ..?
12.1  RE: Criminalule ... trimis de
(13 mai 2008, 19:55:54
EL NU O SA APUCE sa se intoark ....knd va iesii nu va ajunge prea departe......oricum si dumnezeu il va pedepsi pt moartea acestui ingeras....:((
13.   Fabula trimis de
(13 mai 2008, 22:19:01
Mironiuc Gheorghe Lucian, dupa o zi de munca la camp bine imbibata in alcool, a avut o idee: sa faca sex...iar asta in clipa in care a vazut-o pe copila, pe care de altfel o si cunostea prea bine, ca vecin...De mentionat ca individul, desi are varsta pe care o are, nu e mai matur ca victima. Apoi frustratul se hotaraste sa o reduca la tacere..Poate fara a dori neaparat "sa o ucida, ci doar sa o faca sa taca"...A fost vazut in zona, dar nu au existat date concrete ca el ar fi faptuitorul.

De asta a fost lasat sa plece, urmand ca el sa se prezinte la politie a doua zi. A doua zi insa, cand s-a constatat ca fata a fost si violata, el disparuse...Pe cine sa blamezi in situatia asta? In nici un caz politia ...Oricine putea fi "monstrul"!

Si inca una - tampitul s-a predat, nu a fost gasit pe dealuri...

Nu mai comentati pe langa subiect si nu va mai injurati intre voi degeaba!

Dumnezeu sa o ierte pe copila, dar mai ales pe el, ca nimeni dintre noi nu o va face nic
13.1  RE: Fabula trimis de
(13 mai 2008, 22:24:32
Just!Tipul a fost arestat deja.Pedeapsa insa merge pana la inchisore pe viata.Daca e viata sa-ti faca aia palnie din c_r pana mori! O merita!
13.2  RE: Fabula trimis de
(13 mai 2008, 22:36:06
Oricum, aveti dreptate.Dar tipul e ca si mort.Si dupa cum arata nici nu prea vrea sa mai traiasca. Poate-si face felul, cu ajutorul unor colegi de celula! Parerea mea...
14.   Legile si judecatorii - prea blanzi cu infractorii trimis de
(14 mai 2008, 00:59:30
Trebuie prins, castrat de Dr. Ciomu (ii iese sigur!), bagat in temnita pe viata, facut fetita pentru ceilalti vietzasi din parnaie, iar din sase in sase luni sa-i ia interviu, la "Interzis cu Laura Andresan" sa vedem cum se simte! La ora de maxima audienta, la "Crimele de la ora 5" sa vedem cui ii mai arde de omorat si violat copii? Ha?
15.   DESTEAPTATE ROMANE trimis de
(14 mai 2008, 08:17:51
Oameni buni!Vorbele nu-si au rostul in asemenea situatii,haideti sa ne mobilizam intr-un mars de protest impotriva acestor brute poate vom reusi sa atragem atentia acelora care la momentul acesta se distreaza in campania electorala cu dobitocii de noi,iar noi santem atat de indiferenti fata de ce se intampla incat nu ne dam seama in ce jungla traim!DUMNEZEU SA NE IERTE PE TOTI SI BINEINTELES PE ACEST INGERAS CARE A PLATIT CU VIATA INDIFERENTA NOASTRA .HAIDETI SA NE TREZIM DIN ACEST COSMAR DACA VRETI!
16.   Pt.DIOGENE trimis de
(14 mai 2008, 08:23:11
ma refeream ca va simti si el ce a simtit fetita cand a fost violata

17.   DESTEAPTATE ROMANE trimis de
(14 mai 2008, 08:35:46
Un apel catre cei care sant parinti : Oameni buni daca acest baiat ar fi avut atentia societatii si acelor care l-au crescut,nu ar fi fost renegat,frustat si-ar fi gasit un loc adevarat in societate, nu ar fi ajuns sa comita asemenea fapta ,dar cu nonosalanta si el la randul lui poate i s-au intamplat lucruri care nu a avut cui sa spuna sau cine sa-l creada sau cu cine sa vorbeasca deci intr-un cuvant cui i-a pasat de el ,vedeti cata lume a ucis acest ingeras nevinovat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei