Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Preţurile la medicamentele din România nu vor creşte

Marţi, 13 Mai 2008 (20:09:51)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, la Craiova, că preţul medicamentelor nu va creşte, fiind menţinut cel puţin până la 30 iunie, el dând asigurări că populaţia nu va rămâne fără medicamente "nicio zi, nicio oră, niciun minut", transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Ministrul liberal susţine că distribuitorii de medicamente au încercat un "şantaj" asupra Ministerului Sănătăţii pentru a mări preţurile pe medicamente.

"Săptămâna trecută, joi, ne-am întâlnit cu distribuitorii de medicamente. Ei au înţeles şi au renunţat la primul protest de blocare a depozitelor timp de două zile. Erau stocuri suficiente de medicamente în farmacii şi spitale. Este doar un joc, o ameninţare publică şi un şantaj pe care au încercat să-l facă asupra ministerului pentru a ne înmuia şi determina să le majorăm preţurile", a declarat Eugen Nicolăescu.

El susţine că importatorii nu pot să renunţe la aducerea unor produse, întrucât există o companie în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS) care poate aduce medicamentele.

"Sunt ameninţaţi pacienţii că ar putea rămâne fără medicamente, că unii importatori ar putea să renunţe la a importa medicamente. Aceste lucruri nu se poate întâmpla. Ministerul Sănătăţii are în subordine o companie de distribuţie farmaceutică, Unifarm. O companie sută la sută de stat şi care poate în orice moment să intre pe piaţă, să fie un jucător şi care să aducă medicamente în situaţii de criză", a declarat Nicolăescu.

Ministrul liberal spune că societatea este deja un "jucător" pe piaţă.

"Această companie lucrează şi azi. Tot ce însemnă vaccinuri sunt importate de Unifarm. Toată rezerva de medicamente pe anumite produse este adusă în ţară şi gestionată de această companie. Deci nu este nicio noutate că noi avem posibilitatea să intervenim pe piaţă, în cazul în care un distribuitor refuză să aducă medicamente", a spus Nicolăescu

El susţine că societăţile importatoare sau de distribuţie nu-şi pot permite "luxul" de a nu aduce un anumit produs, atâta timp cât are autorizaţie pe care ar putea s-o piardă.

"În legea 95/2006, se precizează că orice distribuitor care are o autorizaţie de punere în piaţă a unuia sau mai multor medicamente, este obligat să asigure stocurile şi continuitatea medicamentelor pentru piaţă. În caz contrar, noi putem săi retragem autorizaţia de punere în piaţă a medicamentelor. Ce comerciant, ce agent economic este nebun să nu-şi îndeplinească obiectul de activitate, să nu mai facă nimic şi să se omoare singur? Este absurd", a declarat Nicolăescu.

Ministrul spune că şi domeniul importului şi distribuţiei de medicamente funcţionează după principiile economiei de piaţă şi nu-şi permite nicio firmă să iasă de pe piaţă, întrucât imediat o altă societate îi ia locul.

"Au venit foarte multe companii la noi să ne întrebe: «Dar cum nu mai distribuie medicamentul cu tare? Păi îl distribuim noi!» ei trebuie să înţeleagă că dacă refuză, sunt alţii pregătiţi imediat să preia şi să distribuie ei medicamentul. În clipa în care un concurent nu mai face faţă, vine altul şi ocupă locul", a spus Nicolăescu.

Ministrul liberal a dat asigurări că preţul medicamentelor nu va creşte în România, produsele menţinându-se la acelaşi tarif cel puţin până pe sfârşitul lunii iunie.

"Nu există niciun pericol pentru ca să nu fie o zi, o oră, un minut medicamentele de care populaţia are nevoie. Am prelungit preţul la medicamente actual, până la 30 iunie. Dacă va fi nevoie, îl vom prelungi încă o lună-două, până ne vom pune de acord cu producătorii internaţionali, producătorii români, importatorii, distribuitorii şi farmaciştii, nu pe creşterea preţurilor, ci pe menţinerea şi reducerea la medicamente. În România, nu vor fi creşteri pe medicamente", a spus Nicolăescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Preţurile la medicamentele din România nu vor creşte.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Preţurile la medicamentele din România nu vor creşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nicolaescu un sarlatan trimis de
(14 mai 2008, 12:42:45
ii strange cu usa pe distribuitori si nu renegociaza preturile cu producatorii, asa cum a primis anul trecut. de ce oare? preturile de la producatori sunt foarte mari in comparatie cu altele din europa. aici e buba si nu preturile de distributie. marjele distribuitorilor(aceiasi cu importatorii) sunt de 2-18%. In conditiile in care cheltuielile de distributie sunt undeva in jur de 10%, este evident ca la unele produse cu marja foarte mica exista pierderi. Nu trebuie marite preturile, asa cum spune Nicolaescu ca vor distribuitorii, cu renegociate preturile cu producatorii externi. Acolo exista o marja mare. Sunt produse care costa si dublu fata de tari din vest, si asta din cauza Ministerului Sanatatii si nu a importatorilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei