Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Mîrza îl acuză pe Ion Lungu că este duplicitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, l-a acuzat pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, de atitudine duplicitară faţă de proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Afirmaţia a fost făcută după ce Ion Lungu a declarat că „Utilităţi şi mediu” este o “mare risipă”, după ce a fost “de bună credinţă”, crezând că este benefic pentru municipiu.

De asemenea, Lungu a acuzat faptul că primăria Suceava plăteşte comisioane de risc de 2,5 miliarde de lei vechi pentru creditul contractat în vederea realizării proiectului „utilităţi şi mediu”.

În replică, Gavril Mîrza i-a solicitat primarului Sucevei să spună „când a fost serios şi sincer? Atunci când îmi declara că <Utilităţi şi mediu> este cel mai bun proiect, şi că un asemenea credit garantat de Guvern este o minunăţie şi ceva care se întâmplă foarte rar. El a apreciat inclusiv dobânda pe care trebuia să o plătim. Sau acum când spune că se retrage din proiect pentru că nu e bun”.

 

Suceava nu era inclusă în prima etapă a proiectului „Utilităţi şi mediu”

Şeful administraţiei judeţene a explicat că municipiul Suceava nu era inclus în prima etapă a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare.

Astfel, Mîrza a spus că în urma economiilor de aproape 25 milioane de euro rezultate după finalizarea licitaţiilor de execuţie a lucrărilor în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, s-a decis ca acea sumă de bani să fie folosită şi pentru reabilitarea reţelelor de termoficare din Rădăuţi şi Suceava. Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că din totalul economiilor, aproximativ 14 milioane de euro au fost alocate pentru municipiul Rădăuţi, iar 10,8 milioane de euro pentru Suceava.

„Banii sunt în cont, şi dacă ei vor, îi virez către Primăria Suceava ca să-i gestioneze ei”, a subliniat Gavril Mîrza.

El a mai afirmat că pentru municipiul Suceava a fost finalizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor, însă suma disponibilă nu este suficientă pentru modernizarea celor opt puncte termice prinse în proiect.

„S-a încheiat un contract de proiectare pentru 8 puncte termice. Însă când proiectantul a venit cu documentaţia a spus că în suma de 10,8 milioane de euro s-a încadrat cu 4 puncte termice. Noi i-am spus că are contract pe 8 puncte, şi de aici întreagă tevatură. Şi toată treaba stă blocată în această prevedere contractuală”, a mai spus Mîrza. Nu în ultimul rând, el a spus că în cel mai scurt timp intenţionează să discute cu primarul Ion Lungu în vederea găsirii unei soluţii pentru începerea lucrărilor de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza îl acuză pe Ion Lungu că este duplicitar.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mîrza îl acuză pe Ion Lungu că este duplicitar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(28 mar 2008, 14:02:00
asa domnule presedinte, nu lasati un taran ca lungugu sa-si faca de cap, nu-l duce capu la nimik decat sa mature strazile, nu a facut nimik pt sv decat afaceri necurate sa-si ajute fratele...
1.1  RE: Bravo trimis de
(28 mar 2008, 18:21:49
anuta oare esti si tu o tarffullita gen adomnicai ....care mananca k k t si e o javra a lui Marza ....nu mai papa rahat aiurea
2.   Rusine!! trimis de
(28 mar 2008, 14:43:25
fatarnicie in post?? rusine lunguletule!!ia si planteaza lalele!!!
3.   Curat murdar-Marza trimis de
(28 mar 2008, 15:33:54
Dar de ce dracu ii tineti blocati in conturi la banci,tovarase Marza?De ce nu ati virat pana acum banii ,tovarase Marza?De ce nu a facut nimic Ionescu in 2000-2004,tovarase Marza?Dar dvs tovarase Marza,ce ati facut concret in12 ani de patronat la Consiliul Judetean?Nu vorbesc de "furat"!Altceva,ce ati facut?
4.   Comunistul Mirza, rusinea Sucevei! trimis de
(28 mar 2008, 22:04:08
Ce-l intereseaza pe porkul Mirza despre Lungu.

El sa-si vada de hotiile lui, si de partidul de comunisti din care face parte. PSD/PCR are problemele lui...dosare penale, lupte greo-romane, vanghelioane, si capre KGBiste...de ce nu vorbeste de haita lui de hoti?
5.   Ba fa drumurile ce tin de CJ trimis de
(28 mar 2008, 22:33:56
drumurile spre manastiri sunt varza tovarase ,niciun strain nu mai revine a doua oara,dar de fapt asta urmaresti sa ti faci de cap si sa nu te vada nimeni,spre manastirea Rasca sunt mii de gropi ca niste cratere,spre manastirea Dragomirna se poate merge pe sosea doar cu tancul,huuuuu comunistilor
6.   Porkul sentimental trimis de
(29 mar 2008, 06:24:59
Mirza este un demagog meschin care se vrea apreciat pentru compasiunea cu care vorbeste despre poporul pe care tot partidul lui l-a umilit, furat si dezonorat.

7.   Despre partide trimis de
(29 mar 2008, 09:51:15
Am citit toate mesajele de mai sus.

A spune ca PSD e un partid cu fosti comunisti e adevarat dar a spune ca PNL si PD-L nu sunt partide cu fosti comunisti e o mare minciuna!

Toti sunt o apa si un pamant, toti niste oportunisti, cand au de impartit, impart in liniste iar cand nu au ce, se sfasie intre ei. Miroase a ciolan, domnilor lupi, in post!
8.   Fiecare cu ce-l doare trimis de
(29 mar 2008, 10:03:43
Pe Lungu il doare capul cand vede ca ii fuge pamantul de sub picioare, Flutur ii deja nebun, simte ca n-are nici o sansa la CJ si se vad amandoi angajati la spatii verzi. Asta numai daca d-l Marza pune un cuvant bun pe langa cine trebuie, adica pe langa viitoarea primarita a Sucevei, d-na Zorojanu. Domnule Marza, de ce va mai bateti gura degeaba cu aceste creaturi comuniste, constituite in batalioane model fascist, stiti foarte bine ca la porc chiar daca-i pui farfurie de portelan tot din troaca mananca si la urma o rastoarna. Acesti PD-Laturi/PCR-isti sunt obisnuiti sa se indoape cu rahat si ni-i chip sa-i dezveti. Trebuie intelesi si nu fiti chiar asa dur cu ei, ca si ornament, ca animale de companie sunt de acceptat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei