Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuze

PSD regăseşte ideile PD-L în reacţiile prefectului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii au sărit cu gura pe prefectul Orest Onofrei, după ce acesta a ridicat semne de întrebare asupra corectitudinii repartizării sumelor de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, solicitând reanalizarea hotărârii respective de Consiliu Judeţean.

Şeful administraţiei judeţene, Gavril Mîrza, s-a arătat surprins de solicitarea prefectului, constatând că aceasta seamănă izbitor de mult cu ideile lansate de PD-L-işti singurii care au adus critici modului în care a fost aprobat bugetul judeţului.

 

Mîrza: „Sunt surprins că prefectul a coborât în politică pe traseul PD-L-ului”

„Domnul prefect până acum s-a manifestat în limitele legii. A fost o relaţie corectă,  instituţională între Prefectură şi Consiliul Judeţean, însă ceea ce s-a întâmplat prin acea declaraţie cu bugetul mă surprinde, cu atât mai mult cu cât cel mai înalt funcţionar public din judeţul Suceava coboară atât de jos în politică. În politică pe traseul PD-L-ului. Pentru că ei sunt cei care au făcut scandal cu bugetul până acum şi şi-au manifestat „nemulţumirea”. Bugetul a fost aprobat corect, dar din lipsă de subiecte şi pentru a fi vizibili au început acest circ mediatic”, a declarat Mîrza.

Şeful administraţiei judeţene susţine că hotărârea prin care au fost împărţite sumele pentru echilibrarea bugetelor localităţilor are la bază prevederile legii bugetului de stat pe 2008, de la care nu s-a abătut. Mîrza a arătat că nimeni nu poate să obstrucţioneze sau să cenzureze votul unui consilier judeţean şi că nu este treaba Prefecturii să verifice cum s-au repartizat banii pe localităţi.

„La repartizarea banilor Executivul Consiliului Judeţean a folosit unele criterii cum ar fi suprafaţa localităţii, veniturile proprii la buget, proiectele care sunt în derulare sau pentru care există cofinanţare şi toate a aceste au fost explicate în plenul deliberativului, drept pentru care consilierii au adoptat bugetul cu 31 de voturi din 36.  Nu este treaba Prefecturii sau a unei persoane să verifice cum s-au repartizat sumele pe localităţi, ci doar dacă acea hotărâre se încadrează sau nu în lege.  Actele de gestiune nu sunt supuse decât controlului Curţii de Conturi”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean. Mîrza şi-a mai exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a acţionat prefectul prin presă şi nu direct cum ar fi fost normal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD regăseşte ideile PD-L în reacţiile prefectului.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD regăseşte ideile PD-L în reacţiile prefectului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vorbesti bre trimis de
( 7 feb 2008, 11:37:37
ne am saturat de comunisti expirati care nu au nicio treaba cu orasul asta in sensul ca nu stiu decat cum sa se imbogateasca
1.1  RE: Ce vorbesti bre trimis de
( 8 feb 2008, 08:49:11
prefectu isi pregateste un pat caldut ... la pedel si de aia a inceput sa ii pupe in fund
2.   Mirza la disperare musca orice imprejur trimis de
( 7 feb 2008, 17:44:10
Ceea ce solicita dl Prefect este ceva firec, logic, fapt ce da dovada de respect fata de cetatean.

Tov. Mirza, de ce credeti ca cetateanul nu are voie sa stie prin ce buzunare se plimba banul lui pe care la platit la impozite?

De ce nu dati justificare unde s-au dus banii de la CJ in ultimii 10 ani?

Dl Prefect are tot dreptul sa ceara acest lucru. Iar tu daca nu te conformezi are dreptul sa propuna suspendarea din functie.

Deci, mai subtzire cu atacurile la Prefect, ca nu mai esti acum secretar PCR sa ai imunitate totala. Naparca comunista!

"Afacerile" de care se ocupa fiitu in numele tu, in termeni populari se numesc escrocherie si furt. Va veni si ziua cand vei pupa boxa, bine-inteles cu alti judecatori in fata.

3.   JAPCANU DE MIRZA trimis de
( 7 feb 2008, 23:20:42
chiar pare deranjant ca sant uni care incearca sa treaca peste cuvantul tov. academicean,COMUNIST MIRZA si au indrazneala sa-l deranjeze cu asaemenea intrbari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte