Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monica Bârlădeanu, în drama italiană "Maternity Blues", selectată la Festivalul de la Veneţia

Actriţa română Monica Bârlădeanu este una dintre protagonistele peliculei italiene "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, o dramă ce spune povestea a patru femei care şi-au omorât copiii, selectată în secţiunea competiţională Controcampo italiano a Festivalului de la Veneţia.

Filmul "Maternity Blues/ Il bene dal male" spune povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună şi trăiesc o "condamnare mai ales interioară", legându-şi fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, îşi fac confidenţe şi se consolează, apărând într-o lumină de "vinovate inocente", potrivit cinemaitaliano.info.

Pelicula are la bază cartea Graziei Verasani - "From Medea". "Este o poveste emoţionantă. Sunt patru femei care au sentinţe finale şi definitive, sunt declarate instabile. Este motivul pentru care ele se află internate în secţia psihiatrică a unei închisori. Sunt acuzate din infanticid şi au fost declarate mai puţin în deplinătatea capacităţilor lor mintale", a detaliat pentru MEDIAFAX Monica Bârlădeanu povestea care stă la baza filmului "Maternity Blues".

Personajul interpretat de Monica Bârlădeanu în "Maternity Blues" este Eloisa, o femeie pasională şi directă, gata oricând să polemizeze cu celelalte, afişând un cinism de faţadă.

"Este unul din rolurile la care ţin foarte mult. Eloisa este o fostă cântăreaţă de muzică uşoară italiană, care se regăseşte în secţia psihiatrică a închisorii. A fost un proiect destul de solicitant emoţional, pentru că a trebuit să acceptăm anumite lucruri, să empatizăm cu subiectul şi să luptăm cu propriile prejudecăţi", a precizat Monica Bârlădeanu, caracterizând "Maternity Blues" ca fiind "un proiect intens".

Filmările pentru "Maternity Blues" s-au desfăşurat în mare parte în Toscana. "Am filmat în Toscana anul trecut, timp de o lună şi jumătate, până la sfârşitul lunii octombrie", a spus Monica Bârlădeanu, precizând că pentru a fi redată secţia psihiatrică a închisorii a fost folosită o veche pensiune. "Am folosit şi un spaţiu vechi al fabricilor Fiat, care este absolut spectaculos", a mai spus actriţa, explicând că "Maternity Blues" s-a filmat câteva zile şi la Roma.

Filmul "Maternity Blues" va fi lansat şi în România şi în Italia, cel mai probabil anul acesta, însă nu a fost stabilită cu exactitate data lansărilor, a mai spus Monica Bârlădeanu.

 

Roluri în filme româneşti şi producţii internaţionale

Monica Bârlădeanu este model şi actriţă, iar cariera ei include apariţii în producţii internaţionale, precum serialul american de succes "Lost" sau comedia "Buds for Life", şi roluri în filme româneşti, precum "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu.

Totodată, Monica Bârlădeanu a fost protagonista filmului "Francesca", debutul regizoral al lui Bobby Păunescu, ce a avut premiera în competiţia Orizzonti a Festivalului de la Veneţia din 2009. Actriţa a mai jucat şi în pelicula "Vallanzasca - Gli angeli del male", în regia lui Michele Placido, care a avut premiera tot la Veneţia, anul trecut.

De asemenea, în prezent, Monica Bârlădeanu filmează la "Diaz", în regia lui Daniele Vicari, iar începând cu sfârşitul lunii octombrie actriţa va fi implicată în proiectul cinematografic "Itaker", al cunoscutului cineast Michele Placido. "Vor urma alte două proiecte, la sfârşitul lui august şi la sfârşitul lui octombrie, dar încă nu pot să le fac publice", a mai spus Monica Bârlădeanu.

Fabrizio Cattani a mai regizat comedia "Quelle piccole cose" (2002), ce prezintă călătoria a patru prietene, împărţită între droguri, nebunie şi prietenie, şi drama "Il rabdomante" (2007).

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura între 31 august - 10 septembrie. Cele mai recente filme semnate de Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi şi George Clooney au fost selectate în competiţia oficială a Mostrei, a cărei selecţie oficială a fost anunţată ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monica Bârlădeanu, în drama italiană "Maternity Blues", selectată la Festivalul de la Veneţia.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monica Bârlădeanu, în drama italiană "Maternity Blues", selectată la Festivalul de la Veneţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei