Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul David Lynch va realiza un videoclip pentru Moby

David Lynch va apela din nou la tehnicile de animaţie, la peste 40 de ani după realizarea clipului "Six Figures Getting Sick", pentru a regiza videoclipul piesei "Shot In The Back Of The Head", primul extras pe single de pe albumul "Wait For Me" al muzicianului american Moby, informează allocine.fr.

Puternic influenţat de discursul lui David Lynch despre creativitatea artiştilor, muzicianul american Moby a apelat la celebrul cineast pentru realizarea videoclipului piesei "Shot In The Back Of The Head".

În ciuda pasiunii sale de lungă durată pentru muzică, susţinută prin înfiinţarea propriei sale formaţii, intitulat Blue Bob, această colaborare marchează prima incursiune a regizorului David Lynch, în vârstă de 63 de ani, în universul videoclipurilor muzicale. Pentru primul său videoclip, David Lynch nu se dezminte şi a apelat la un stil regizoral care îl caracterizează, prezentând o călătorie în lumea viselor, folosind imagini alb-negru. David Lynch s-a declarat mulţumit de acest exerciţiu vizual şi a acceptat să regizeze şi "Dark Night of the Soul", următorul proiect muzical semnat Mark Linkous şi Danger Mouse.

Născut în 1946, în statul american Montana, David Lynch a cunoscut succesul odată cu lansarea filmului "Omul elefant" (1980). El a primit Palme d\'Or la Cannes în 1990 pentru filmul "Sailor et Lula", apoi a cunoscut succes după succes cu "Twin Peaks" (1992), "Metamorfoze" (1997) şi "Mulholland Drive - Calea misterelor" (2001).

Deşi cariera sa muzicală a căpătat în timp valenţe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk şi heavy metal la dance, techno şi chiar ambiental, Moby s-a afirmat mai întâi ca DJ. Primul său single, "Go", a fost lansat în 1991, fiind extrem de bine primit de public şi inclus de revista Rolling Stone în topul celor mai bune piese din toate timpurile.

De-a lungul timpului, pasiunea neobosită de a face muzică i-a adus lui Moby vânzări de peste 20 de milioane de discuri în toată lumea, el fiind celebru nu doar pentru compoziţiile proprii, ci şi pentru colaborările cu numeroşi alţi artişti, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani şi Kelis, şi remixurile realizate pentru staruri ca David Bowie, Metallica, The Beastie Boys sau Public Enemy.

Opt albume de studio ale lui Moby au fost premiate cu discuri de aur şi platină, acesta lansând nenumărate compilaţii şi EP-uri. Hituri ca "Hymn", "Feeling So Real", "Come on Baby", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Lift Me Up", "Natural Blues", "Porcelain", "Find My Baby", "Jam for the Ladies", "Slipping Away", "I Love to Move in Here" i-au adus lui Moby statutul de artist cult în istoria muzicii. De-a lungul carierei, a susţinut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afiş la festivaluri internaţionale precum Glastonbury, Exit, Werchter sau Benicassim.

În vara acesta, Moby va fi unul dintre headlinerii festivalului B\'estfest, la 13 ani de la prima lui vizită în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul David Lynch va realiza un videoclip pentru Moby.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regizorul David Lynch va realiza un videoclip pentru Moby0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei