Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 43 (8572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Noi angajări de cadre didactice la profilul medicină din USV, în apropierea admiterii pentru prima generație de absolvenți de 6 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din dorința  de dezvoltare a Facultății de Medicină și Științe Biologice, astfel ca după ani grei de acumulări cantitative și calitative să poată organiza prima admitere  pentru o secție de Medicină Generală de 6 ani, conducerea universității continuă să atragă cadre medicale cu experiență, pentru completarea resursei umane în diferite domenii mai puțin reprezentate din punct de vedere didactic. În acest demers, Senatul USV tocmai a votat posibilitatea angajării a patru noi cadre didactice, unele dintre acestea provenind din cadrul medical spitalicesc al județului Suceava. În acest sens, prorectorul Mihai Dimian, care începând cu data de 7 martie va prelua conducerea USV în calitate de rector ales, a declarat presei:”Chiar ieri am votat în Senatul Universității completarea resursei umane din Facultatea de Medicină și Științe Biologice cu patru noi cadre. Două dintre acestea sunt șefi de secție la Spitalul Județean Suceava, ceea ce oferă, iată, posibilitatea dezvoltării unor noi secții clinice, dar iată că și directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuți s-a alăturat colectivului nostru cu această ocazie. Extinderea Spitalului Clinic Suceava în colaborare cu managerul spitalului și Consiliul Județean Suceava este una dintre priorități în ceea ce privește dezvoltarea cercetării medicale”.

Orizonturile dezvoltării medicinei la Suceava sunt dintre cele mai optimiste, având în vedere că interesul specialiștilor din acest domeniu față de instituția suceveană e unul crescut. Prof . univ. dr. Mihai Dimian a completat  că a văzut interes din partea unor conferențiari de la universitățile de medicină din țară pentru Facultatea de Medicină de la Suceava: ”Chiar și ieri am avut o întâlnire cu conferențiari de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și de la Târgu Mureș, care ar dori să vină încoace. Sigur, trebuie create anumite condiții, dar mă bucură să văd că sunt tineri foarte valoroși și cu activitate didactică care doresc să ni se alăture”.El a mai spus că în acest moment se așteaptă răspunsul pentru demararea unui proiect în valoare de 7 milioane de lei, realizat în colaborare cu o universitate prestigioasă din Statele Unite ale Americii.

 

Intenții de dezvoltare a unor servicii medicale de calitate, prin intermediul USV

 

Demersurile universității sucevene pentru preluarea Policlinicii CFR sunt destul de avansate, iar dorința conducerii instituției de învățământ superior de a oferi servicii medicale mai multe și mai bune constituie principalul deziderat al acesteia. În așteptarea unei decizii politice favorabile universității, prof. univ. dr. Mihai Dimian a declarat:”Dacă Hotărârea de Guvern, care se află acum în dezbatere publică, va avea un final așteptat de către noi, Policlinica CFR va fi preluată de către universitate și va oferi în continuare nu doar serviciile medicale existente, ci extinderea acestor servicii și îmbunătățirea calității serviciilor respective”. Noul rector al USV, Mihai Dimian, care a candidat cu programul ”USV 4.0 – continuitate și transformare”, a adăugat: ”Unul din punctele principale ale planului managerial este tocmai orientarea către societate și dezvoltarea antreprenorială a universității, adăugând astfel o nouă componentă celor de educație și cercetare și îndreptându-ne către a patra generație de universității”. Un rezultat direct al acestui plan îndrăzneț îl constituie și oferta de extindere și îmbunătățire a calității serviciilor către societate în domeniul medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi angajări de cadre didactice la profilul medicină din USV, în apropierea admiterii pentru prima generație de absolvenți de 6 ani.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noi angajări de cadre didactice la profilul medicină din USV, în apropierea admiterii pentru prima generație de absolvenți de 6 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei