Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 40 (8569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Primarul Bogdan Loghin îi asigură pe rădăuțeni că lucrările pentru modernizarea mai multor străzi se vor realiza în ritm alert

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, i-a asigurat pe locuitorii acestui municipiu că lucrările pentru modernizarea mai multor străzi se vor realiza în ritm alert. Bogdan Loghin a verificat sâmbătă stadiul lucrărilor pe mai multe străzi din Rădăuți, atât pe cele pe care se realizează rețelele de apă și canalizare, cât și pe cele care vor fi asfaltate prin proiectul de două milioane de euro finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, Loghin a precizat că pe str. Pictor Grigorescu se lucrează la noul sistem de canalizare, construit printr-un proiect cu fonduri europene cu o valoare totală de circa 20 de milioane de euro, în care primăria este în parteneriat cu operatorul ACET SA Suceava.

„Mă declar încrezător cu privire la aceste lucrări pentru că am cerut termene de finalizare a acestei străzi, deoarece urmează să intervenim și cu asfalt prin programul multianual al primăriei. Lucrarea este într-un ritm corespunzător, iar termenul de finalizare a execuției rețelelor de canalizare, atât pentru str. Pictor Grigorescu, cât și pentru str. Ion Creangă, este data de 5 aprilie, pentru a putea să începem asfaltarea”, a precizat primarul din Rădăuți.

El a verificat și stadiul lucrărilor pentru montarea conductei de apă de pe str. Horia, precizând că termenul de finalizare a acestora, plus branșamente, este data de 15 martie. „Am întreprins măsuri ca de la intersecția cu str. Zorilor până în str. Putnei să se monteze o conductă de apă de 160 și nu de 110, cum era în proiect. Acest lucru va face ca pe viitor, indiferent cât se construiește în zonă, să fie presiune la apă. Ne aflăm în situația în care s-au făcut probele de presiune, am primit OK-ul de la cei de la ACET că este în regulă tronsonul până în str. Mihai Pitei și ne-au promis că în cel mai scurt timp, când cei cu care au contract își deschid stația de asfalt, vor plomba toate aceste intervenții pentru ca noi legal să putem interveni cu asfalt. Iar în momentul în care avem strada Horia pregătită o vom asfalta cu prioritate”, a precizat Bogdan Loghin.

El a explicat că printre motivele care au făcut ca str. Horia să nu poată fi asfaltată până acum se numără nefinalizarea la timp a introducerii conductei de apă și a branșamentelor, neîncheierea la timp de către constructor a lucrărilor de plombare a șanțurilor făcute în asfalt, precum și situația complicată a execuției șanțurilor, datorită tuturor utilităților găsite montate haotic, fără bandă de delimitare în pământ.

Tot sâmbătă, Bogdan Loghin a verificat și stadiul investițiilor pe șase din cele 12 străzi care vor fi asfaltate prin proiectul finanțat prin programul „Anghel Saligny”, el declarându-se mulțumit de modul în care constructorul a început lucrările. Astfel, Loghin a spus că deja a fost finalizată decaparea și a fost turnat primul strat de balastru pe străzile Pandurilor, Al. Odobescu, Zorilor și Îmbinată și a început decaparea pe străzile Podurilor și Vasile Conta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Bogdan Loghin îi asigură pe rădăuțeni că lucrările pentru modernizarea mai multor străzi se vor realiza în ritm alert.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Bogdan Loghin îi asigură pe rădăuțeni că lucrările pentru modernizarea mai multor străzi se vor realiza în ritm alert0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei