Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 32 (8561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Elevii și profesorii de la școala din Șcheia au spus „NU” violenței

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia a desfășurat, în perioada 29 ianuarie – 2 februarie, Săptămâna Nonviolenței în mediul școlar, manifestare sub egida „Fii bun ori de câte ori este posibil! Întotdeauna este posibil!” (Dalai Lama).

Aceasta a inclus activități de prevenire a violenței, printre care și proiectul de responsabilizare socială RESPECT, proiect care se desfășoară în unitățile de învățământ având ca scop crearea unui mediu școlar incluziv, armonios, tolerant și non-discriminatoriu, cuprinzând componentele: Responsabilitate, Educație, Siguranță Prevenție, Emoții, Comunicare, Toleranță.

Proiectul a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin compartimentul Educație permanentă și activități extrașcolare, se află la a X-a ediție și a implicat toate unitățile de stat și particulare. El a beneficiat de colaborarea și sprijinul IPJ Suceava – Biroul de Siguranță Școlară, de organizații nonguvernamentale și mass-media suceveană.                              

La Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia și structurile arondate (Școala ”Nicolae Popinceanu” Mihoveni și Școala Sf. Ilie) au avut loc numeroase activități, toate cu scop de a combate fenomenul de violență în școală și în afara acesteia.

În cadrul activităților specifice desfășurate, cadrele didactice împreună cu elevii au realizat afișe, desene, au participat la dezbateri.

Activitatea de prevenție la care au participat reprezentanții Poliției Comunale Șcheia - IPJ Suceava, a abordat următoarele aspecte: prevenirea comiterii unor acte antisociale de genul vagabondaj, consum de alcool, tutun, îndeosebi fapte de furt, atrăgându-le atenția asupra riscurilor la care se expun; evitarea actelor de violenţă şi încercarea rezolvării conflictelor pe cale amiabilă; respectarea regulilor de circulaţie pe timpul deplasării pe drumurile publice; evitarea anturajelor dubioase etc.

​Activitatea a fost iniţiată de prof. Claudia Vornicu – responsabila Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenței - şi prof. consilier şcolar Rodica Ungureanu.

Tot în Săptămâna Nonviolenței a avut loc activitatea “Bullying-ul și abuzul în mediul școlar”, coordonată de prof. consilier școlar Rodica Ungureanu.

Pe parcursul activității, elevii au obținut informații privind fenomenul bullying-ului și cyberbullying-ului, caracteristici ale agresorului și victimei, modalități de evitare sau răspuns la bullying.

Elevii au urmărit un film demonstrativ cu un caz de bullying în școală, după care au discutat și au identificat modalități de prevenire a bullying-ului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și profesorii de la școala din Șcheia au spus „NU” violenței.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și profesorii de la școala din Șcheia au spus „NU” violenței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei