Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 32 (8561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nevoia de Mondial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timp ce pe continentele vecine se desfășoară cupe continentale, Europa și-a tras la sorți competiția continentală secundă, adică aceea numită Cupa Națiunilor. O fi ea secundă, dar uite că în ediția trecută am reușit să retrogradăm din divizia B în divizia C! Tot cu Edi Iordănescu pe bancă. Interesant, în timp ce aici a retrogradat, la competiția continentală consacrată, Campionatul European, s-a calificat la turneul final! Dar pentru ce ar putea fi interesantă pentru noi această Cupă a Națiunilor? Pentru un ipotetic culoar care ne-ar duce la un dublu baraj pentru calificarea la turneul final al CM din 2026. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al fotbalului nostru șchiop, calificarea la un Mondial, căci în curând nu vom mai avea tricolori născuți pe vremea ultimei calificări, în 1998. Sigur, am putea-o face câștigând grupa principală, aia din preliminarii, ceea ce o glumă, sau am putea ajunge la același baraj dublu de pe locul secund, ceea ce pe hârtie ar fi posibil, fiindcă suntem în urna a doua. Dar și acest culoar îngust oferit de Liga Națiunilor ar putea fi o alternativă care să ne fie la îndemână. Nu e sigur că se întâmplă nici dacă ne facem treaba, adică să câștigăm grupa, căci dacă alte 4 câștigătoare de grupe din diviziile superioare (noi suntem în C, reamintesc) nu se califică, direct sau la barajul dublu, prin metoda clasică a preliminariilor (loc 1 sau 2), vor ocupa ele locurile alocate Cupei Națiunilor (4, evident). Este o explicație lapidară, avem timp până la toamnă să studiem temeinic problema, mai ales că între timp vom afla și grupele din preliminariile CM. Totuși, trebuie să fim conștienți de un lucru: dacă nu ne calificăm direct, orice cale aflăm spre dublul baraj, acolo vom avea doi munți de urcat! Vor fi meciuri eliminatorii succesive (la al doilea ajungem dacă îl câștigăm pe primul) cu echipe aproape sigur mai bine cotate decât noi. Dar ne bazăm pe norocul proverbial al familiei Iordănescu, nu-i de colo! Deocamdată, la tragerea la sorți de aseară nu putem spune că s-a manifestat noroc, dar poate vom avea noroc să jucăm bine, așa da! Adversare ne sunt Kosovo (iar!), Cipru și Lituania sau Gibraltar (care vor susține un baraj înainte).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nevoia de Mondial.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nevoia de Mondial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei