Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 32 (8561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a devenit membru AUR și vrea să conducă un fel de Gardă Forestieră proprie

Vineri, 9 Februarie 2024 (19:06:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tiberiu Boșutar, cunoscutul activist de mediu sucevean, este Boșut..AUR. De fapt, din 9 februarie, Tiberiu Boșutar a devenit oficial membru AUR, după ce a negociat cu George Simion înființarea unei structuri naționale, de tipul Gărzii Forestiere, la conducerea căreia să se afle, având la dispoziție structurile din teritoriu și resursele partidului, de la oameni care să-l însoțească în teren până la avocați care să-i reprezinte.

Anunțul a fost făcut live, de Tiberiu Boșutar, de la București, unde a mers marți seara la sediul partidului și a negociat aderarea sa la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„Tot ce i-am cerut, cel puțin la nivel declarativ, omul a spus că îmi dă”, a spus Tiberiu Boșutar, referindu-se la George Simion.

Ulterior, el a continuat ideea cu o exprimare nu tocmai potrivită: „Fac pact și cu dracu ca să scap de nemernicii care ne-au îngenuncheat! Vreau să ducem acțiunile Legea Codrului la alt nivel. Vă spun sincer, mă depășește – eu singur, un om, parcurg țara în lung și în lat, ca să vă pot fi de folos.

Pe la 40 de ani am început să fac activism, anul acesta împlinesc 50 de ani și trebuie să iau o decizie care pentru mine e un compromis maxim.

Intru în politică pentru că am nevoie de structura partidelor să mă ajute în teritoriu”. Tiberiu Boșutar a recunoscut că a purtat discuții și cu alte partide, dar cel mai bine s-a „pliat” pe structura AUR, la manifestările cărora a și fost prezent în ultima perioadă, nu doar la Suceava, ci și în alte județe.

“Dau din casă ...am stabilit cu George Simion să facem un departament național, pe Mediu, pe care o să-l conduc, cu ajutorul echipei AUR. Ne vom împărți pe zone, după cum e modelul Gărzii Forestiere.Furtul trebuie oprit din pădure și îl vom opri dacă o să fim mulți”, a explicat Tiberiu Boșutar, care a renunțat să mai facă acțiuni de oprire a camioanelor încărcate cu masă lemnoasă pe drumurile publice,  mai ales că de multă vreme la acestea se „călca în picioare” cu alți „activiști”, dar și cu autoritățile cu atribuții în domeniu, încât era o adevărată comedie când fiecare din ei își revendica meritele pentru o „captură” de o jumătate de metru sau un metru de lemn, care poate apărea oricând la cubarea unui transport mare.

„Am anunțat că nu mai reclam camioane în tranzit. Și n-am s-o fac...pentru că nu vreau să-l țin pe șofer în parcare zeci de ore, până vine un polițist să constate dacă sunt doi metri în plus sau nu sunt...”, este explicația lui Tiberiu Boșutar, la schimbarea strategiei.

“Vă propun să constituiți o Comisie Națională pe care să o conduceți pentru apărarea codrilor României”, i-a spus George Simion activistului de mediu, în cadrul live-ului din Capitală.

„Sunt AUR de azi, o spun asumat! Cu vreo 30 de ani în urmă, pe 9 februarie am primit mâna nevestei și a fost într-un ceas bun. În 2024, din 9 februarie dau mâna cu politica și sper să am alți 30 de ani de acum înainte”, a spus Tiberiu Boșutar.

Anunțul său nu a fost tare bine primit de către numeroșii săi urmăritori de pe rețelele de socializare, unde a și devenit cunoscut, mai ales după o serie de „confruntări” violente cu cei pe care îi acuza de furt din pădurile țării, cel mai cunoscut „episod” fiind cel din septembrie 2021, când a fost bătut și batjocorit crunt de un grup de 20 de persoane, într-o pădure proprietate privată, administrată de un ocol silvic privat, din zona de munte.

Tiberiu Boșutar a admis că o parte din cei care îl urmăresc vor fi dezamăgiți de decizia sa, pe care a justificat-o: „Intru în politică pentru că am nevoie de toată structura AUR ca să mă ajute să rezolvăm cu lemnele de foc pentru populație, dar și cu problemele proprietarilor de păduri”.

Cum va acționa el de acum înainte și cum va funcționa Legea Codrului, „structura paralelă” a Gărzii Forestiere,  în viziunea lui Tiberiu Boșutar, rămâne de văzut.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a devenit membru AUR și vrea să conducă un fel de Gardă Forestieră proprie.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a devenit membru AUR și vrea să conducă un fel de Gardă Forestieră proprie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei