Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 32 (8561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Criză de șefi

Doar unul din trei posturi de conducere în Poliția Suceava mai este ocupat. Florin Poenari este și adjunct, și inspector-șef

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situație aparent paradoxală în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, unde doar unul din cele trei posturi de la comanda instituției este ocupat.

Comisarul-șef Florin Constantin Poenari, în vârstă de 41 de ani, este titular pe postul de adjunct al inspectorului-șef și, fiind singurul pe funcție, evident că asigură și toate atribuțiile de inspector-șef.

Până de curând, la comanda IPJ Suceava mai era ca împuternicit pe al doilea post de adjunct comisarul-șef Eugen Roman, însă la expirarea împuternicirii acesta a ales să revină la Poliția municipiului Rădăuți.

Interesant este că acest al doilea post de adjunct a fost recent scos la concurs, dar nici un ofițer nu s-a arătat interesat să îl ocupe. Nici măcar Eugen Roman, care, din informațiile noastre, ar mai avea doar câteva luni până când va împlini condițiile de pensionare și nu avea logică să dea concurs pentru ocuparea definitivă a acestui post.

Reamintim, comisarul-șef Adrian Buga, cel care a ocupat cea mai importantă funcție, de inspector-șef, a ieșit la pensie la finele anului trecut. Ofițerul a ieșit la pensie la 53 de ani, la câțiva ani după ce a îndeplinit condițiile de pensionare.   

Așadar, rezumând, doar unul din trei posturi de conducere în Poliția Suceava mai este ocupat, ceea ce face destul de complicată situația.

Iar concursul recent la care nu s-a înscris nici un ofițer arată că nici nu prea există interes printre ofițerii de poliție suceveni de a veni în fruntea IPJ Suceava.

Cei care au peste 45 de ani își calculează deja anii pe care îi mai au până la pensie (cei mai mulți îndeplinesc condițiile de pensionare după 48 de ani împliniți), astfel că doar cei care sunt acum sub 45 de ani ar mai putea fi interesați de a veni în fruntea IPJ Suceava.

Puțini sunt cei pe care îi recomandă și experiența, iar aceștia sunt deja șefi pe la poliții de municipii sau orașe. Sigur, unii pur și simplu nu doresc să ocupe o funcție de comandă la poliție județeană, din rațiuni legate de distanța față de domiciliu, navetă, lipsa susținerii din medii politice etc.

Rămâne de văzut la ce soluție se va apela pentru rezolvarea acestei crize. Cea mai probabilă pare a fi varianta de a fi găsit un ofițer de poliție care să accepte să fie împuternicit provizoriu, pentru 6 luni, ca al doilea adjunct al IPJ Suceava, dacă la concurs nu a dorit să se înscrie nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar unul din trei posturi de conducere în Poliția Suceava mai este ocupat. Florin Poenari este și adjunct, și inspector-șef.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar unul din trei posturi de conducere în Poliția Suceava mai este ocupat. Florin Poenari este și adjunct, și inspector-șef0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei