Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Prof. Romeo Bolohan a strâns banii pentru transplantul renal din Turcia: „Sunt impresionat. Vă mulțumesc!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apelul umanitar lansat de ziarul Monitorul de Suceava, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, pentru profesorul Romeo Bolohan, diagnosticat cu insuficiență renală, gradul V, a avut un ecou fulminant.

Mobilizarea a zeci de persoane, colegi, foști și actuali elevi, cunoștințe, autorități, oameni generoși, va permite efectuarea transplantului renal la o clinică din Turcia, intervenție chirurgicală care îi va reda dascălului șansa la o viață normală.

În 10 zile de la apelul lansat, profesorul Liceului „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a reușit să adune cei 25.000 de euro pentru transplantul care, cel mai probabil, va fi efectuat la Clinica Memorial din Istanbul.

Romeo Bolohan ne-a mărturisit că a fost impresionat de mobilizarea oamenilor, de emulația care s-a produs, de numărul covârșitor de persoane care l-au căutat în tot acest interval, fie pentru o încurajare, fie pentru a-l sprijini financiar.

A fost contactat de elevi, unul dintre ei dorind să-l ajute cu 12 lei, sumă pe care o avea la momentul respectiv, de oameni de afaceri care l-au ajutat cu sume de până la 1.000 de euro, însă cea mai consistentă contribuție o au autoritățile locale din Dumbrăveni, de la care a primit 10.000 de euro.

„Am ajuns la suma de 25.000 euro, 10.000 de la Primăria Dumbrăveni și restul de la oameni, firme și ONG-uri.

Astfel, cea mai mică și scumpă sumă a fost de 12 lei și am primit-o de la un elev din școală, iar cea mai mare sumă a fost de 1.000 euro.

Un alt grup inimos și deosebit care m-a ajutat a fost format din toți profesorii și învățătorii din școală. Au fost biserici de toate confesiunile și clasele de elevi care s-au mobilizat pentru sprijinul meu. M-au ajutat profesori din școlile Todirești, Bursuceni, școlile primare nr. 1 și 2 din Dumbrăveni și școala centru din Dumbrăveni. Nu trebuie să uit de Consiliul Elevilor din școala noastră, de îndemnul domnului primar la solidaritate și la susținerea din partea doamnei director.

Știu ca s-a discutat și la nivelul altor școlii să mă susțină și au făcut-o, fiind foarte impresionat de această mobilizare. Mulțumesc și Sindicatului <Pro – Educația> Suceava.

Cu această ocazie țin să le mulțumesc tuturor oamenilor, instituțiilor, ONG-urilor care au făcut posibil strângerea acestei sume. Evident că domnul primar din Dumbrăveni merită cele mai multe mulțumiri pentru sprijinul de 10.000 euro fără de care nu aș fi putut începe procedurile pentru transplant! A fost impresionant, nu am crezut așa ceva niciodată că se va întâmpla cu mine”, a transmis prof. Romeo Bolohan, adăugând un scurt mesaj și pentru cotidianul nostru: „Dumneavoastră meritați cele și cele mai multe mulțumiri căci fără publicarea în presă nu aș fi strâns această sumă. Clar! Vă mulțumesc enorm!!!”

 

  • Ce urmează pentru profesorul Bolohan

 

Dascălul a povestit că a demarat procedurile pentru a intra pe listele celor de la clinica din Istanbul și a luat legătura cu un consilier care îi va facilita colaborarea cu instituția.

Într-o primă fază va trimite toate analizele către clinică, iar până la operație, va face o deplasare pentru efectuarea unui test de compatibilitate.

După testul de compatibilitate, dacă lucrurile decurg bine, va urma transplantul renal.

Până atunci, Bolohan va continua ședințe de dializă, de două ori pe săptămână, procedură medicală care suplinește funcția renală, pe care o face de trei ani.

Romeo Bolohan are 47 de ani și este în învățământ de 23 de ani. Este profesor de educație tehnologică și TIC la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, are gradul didactic I și gradație de merit.

Este cunoscut în comunitate datorită implicării lui în proiecte, în activități extrașcolare, în campanii umanitare sau acțiuni educative, dar și datorită premiilor pe care le-a obținut pentru activitatea lui. E constant prezent în spațiul public datorită inițiativelor sale sau rezultatelor pe care le-a obținut în competiții, singur sau alături de elevii săi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prof. Romeo Bolohan a strâns banii pentru transplantul renal din Turcia: „Sunt impresionat. Vă mulțumesc!”.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prof. Romeo Bolohan a strâns banii pentru transplantul renal din Turcia: „Sunt impresionat. Vă mulțumesc!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei