Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluții

Ministerul Educației dă rezolvată problema transportului elevilor navetiști din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema elevilor navetiști din județ, care au rămas fără transport gratuit de la începutul acestui an, se va dezamorsa cât de curând, promite Ministerul Educației.

Potrivit decidenților de la București, inspectoratele școlare din țară au primit, miercuri, 31 ianuarie, suma de 51.993.212 lei.

Din acești bani se vor face plăți către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii cursurilor anului școlar curent până în prezent, dar vor fi plătite și sumele forfetare către elevi pentru aceeași perioadă, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale consiliilor județene.

„Cu alte cuvinte, suma cuprinde atât restanțele aferente anului 2023, cât și solicitările primite până pe 31 ianuarie, de la inspectoratele școlare pentru luna ianuarie 2024. Ministerul Educației va asigura fluxurile financiare necesare pentru ca fiecărui elev să-i fie asigurat dreptul la educație”, arată ministerul de resort.

Autoritățile promit că începând cu data de 1 februarie, elevii din județ vor primi sume forfetare pentru plata navetei. Ei nu vor mai primi abonamente gratuite din partea transportatorilor, cum s-a întâmplat până la începutul acestui an, ci își vor plăti singuri abonamentele din sumele primite de la Inspectoratul Școlar Suceava.

Conform legii, elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de gratuitate la serviciile de transport public județean, pe tot parcursul anului școlar, în scopul asigurării dreptului la educație. În județul Suceava fac naveta zilnic aproximativ 8.400 de elevi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației dă rezolvată problema transportului elevilor navetiști din județ.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației dă rezolvată problema transportului elevilor navetiști din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei