Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delicte

Patru cazuri de abuz și hărțuire în școli din județ, semnalate de Rise Project, în campania ”Catedra de abuz”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O hartă cu sute de cazuri de abuzuri și hărțuiri sexuale din școlile din România a fost lansată de jurnaliștii de la RISE Project, în cadrul campaniei ”Catedra de abuz”, județul Suceava figurând cu patru cazuri de profesori care au avut comportamente deviante față de eleve.

Potrivit www.riseproject.ro, harta adună cazuri de profesori abuzatori, care au ajuns pe masa unui judecător între anii 2017-2023, cazuri apărute în aceeași perioadă în presă, dar și situații reclamate direct de victime către jurnaliștii RISE.

Baza de date, sub forma unei hărţi interactive, cartografiază 268 de cazuri de abuz, însă situațiile indexate sunt cu mult mai puține față de numărul real, recunosc cei din anchetă.

Chiar și în cotidianul nostru au fost semnalate, în perioada menționată, și alte cazuri de abuz și hărțuire față de cele semnalate de RISE.

Un prim caz din Suceava, semnalat în cadrul campaniei ”Catedra de abuz”, este cel al unui profesor de muzică și biologie, de la Școala Gimnazială Todirești, cercetat pentru agresiune sexuală, victima fiind o elevă de 14 ani.

„Profesorul de muzică a agresat sexual o elevă de 14 ani. A forțat-o să se ridice din bancă, a început să danseze cu ea și i-a pus mâna pe fund de mai multe ori. Profesorul i-a făcut avansuri sexuale și a fost înregistrat de către victimă. Locul faptei: școală. Justiție: Instanța urmează să se pronunțe; Status: Fără condamnare; Sursa: Dosar penal”, notează RISE Project.

Al doilea caz consemnat pe Harta abuzului vine de la Fundu Moldovei, învinuit fiind de această dată un profesor de matematică, pensionar, care a fost reclamat de victimă prin intermediul unui formular transmis în cadrul campaniei.

„O fostă elevă, acum în vârstă de 20 de ani, reclamă comportamentul unui profesor pentru folosirea de porecle precum <păsărică>, <iepuraș>, <pisicuță>, <păpușă> sau altele asemănătoare, atingeri nedorite, ciupituri, mângâieri, îmbrățișări inconfortabile”, arată www.riseproject.ro.

Al treilea caz, semnalat de victimă tot printr-un formular al campaniei, s-ar fi petrecut la Băișești, cel învinuit fiind profesor la școala gimnazială.

„O fostă elevă, acum în vârstă de 21 de ani, reclamă un profesor pentru aluzii cu caracter sexual, insulte, glume obscene sau bancuri cu tentă sexuală, atingeri nedorite, îmbrățișări inconfortabile”, este mărturia culeasă de cei de la RISE Project.

Și în fine, ultimul caz vine de la Fălticeni, unde o „martoră de sex feminin reclamă comportamentul abuziv, cu tentă sexuală (atingeri, mângâieri, apropiere nefirească), al unui profesor de liceu”.

Această hartă nu este completă. (...) 268 de cazuri numără harta acum, dar vom continua s-o actualizăm periodic”, mai spun autorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru cazuri de abuz și hărțuire în școli din județ, semnalate de Rise Project, în campania ”Catedra de abuz”.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru cazuri de abuz și hărțuire în școli din județ, semnalate de Rise Project, în campania ”Catedra de abuz”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei