Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În caz de urgență

Clubul Rotary Fălticeni îi învață pe elevii din Cornu Luncii să acorde primul ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului districtual „Educație pentru noua generație”, derulat de Asociaţia „Rotary Club Fălticeni” în colaborare cu Rotary District 2241 România și Republica Moldova și cu o serie de parteneri locali, pe 26 ianuarie, în Sala Sporturilor din comuna Cornu Luncii, s-a desfășurat cea de-a doua activitate, având ca scop formarea la elevi a deprinderilor de bază pentru acordarea primului ajutor în caz de urgență. Au participat elevi de la școlile gimnaziale din comuna Cornu Luncii.

Obiectivul acestui proiect este de a învăța elevii din învățământul gimnazial și cadrele didactice tehnicile de resuscitare de bază, astfel încât să poată acorda primul ajutor în cazul unui stop cardiac și să popularizeze manevre simple, accesibile oricui, care pot contribui la salvarea unei vieți.

„Susținem această inițiativă, organizarea cursurilor de prim ajutor pentru elevii școlilor din Cornu Luncii, Sasca Mare, Băișești și Brăiești, oferite de Club Rotary Fălticeni și Serviciul de Ambulanță Suceava și încurajăm implicarea tuturor părților interesate – elevi, cadre didactice, părinți și parteneri comunitari. Împreună, le putem oferi elevilor cadrul necesar formării competențelor vitale pentru viața de zi cu zi. Mulțumim oamenilor de bine, care mereu se gândesc la copii și la viitorul lor”, a precizat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

 

Manevre de resuscitare în caz de urgență medicală, prezentate de cadre ale SAJ Suceava

 

În prima parte a întâlnirii elevii au asistat la demonstrațiile realizate de cadre medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Județean Suceava și care au explicat manevrele de resuscitare în caz de urgență medicală și manevra Heimlich. După ce și-au însușit cunoștințele teoretice și au văzut tehnicile de resuscitare de bază, participanții au exersat aceste manevre.

„Elevii au dovedit entuziasm și interes, conștientizând deopotrivă importanța cunoașterii unor astfel de manevre, dar și necesitatea implicării în astfel de acțiuni, care pot duce la salvarea unor vieți. 

Clubul Rotary Fălticeni a donat celor două unități de învățământ câte un manechin de antrenament pentru instruirea în acordarea primului ajutor și efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară și câte două truse medicale de prim ajutor. Dispozitivele respective vor fi folosite în cele două unități de învățământ pentru susținerea activităților practice în cadrul opționalelor Educație pentru sănătate, care sunt avizate de inspectoratul școlar și se desfășoară, în cele două școli, în ultimii ani”, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei „Rotary Club Fălticeni”.

 

Responsabilitatea de a forma o generație conștientă și pregătită să acorde primul ajutor

 

Prezentare teoretică, urmată de manevre practice, desfășurate pe manechine de resuscitare și pe participanți, s-a bucurat de sprijinul reprezentanților din comunitatea locală, care, alături de cadrele didactice și de reprezentanții Clubului Rotary Fălticeni, au urmărit cu atenție explicațiile cadrelor medicale, proiectând deja și alte acțiuni de acest fel.

Următoarea activitate în cadrul proiectului intitulat „Împreună, pentru o lume mai bună!” se va derula în cursul lunii martie 2024, elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Școala Gimnazială Băișești urmând a participa la sesiuni de autocunoaștere și dezvoltare personală, organizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din Suceava.

Prin această inițiativă, Asociaţia „Rotary Club Fălticeni” și unitățile școlare implicate în proiect își asumă responsabilitatea de a forma o generație conștientă și pregătită să acorde primul ajutor în caz de nevoie și doresc asigurarea unui mediu școlar sigur și sănătos pentru dezvoltarea elevilor. Un element esențial în această direcție este educația în domeniul primului ajutor, școala fiind, cu adevărat, un mediu de învățare pentru viață.

Dorința membrilor Asociaţiei „Rotary Club Fălticeni” este ca aceste cursuri să se extindă și cât mai mulți copii și profesori să fie pregătiți să ofere primul ajutor în caz de nevoie. Ei au apreciat disponibilitatea cadrelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava de a se implica în susținerea acestor cursuri.

În cadrul aceluiași eveniment, elevii au avut ocazia de a interacționa și cu pompierii voluntari din Cornu Luncii, care au adus la fața locului mașinile de intervenție și au oferit explicații tuturor celor interesați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Rotary Fălticeni îi învață pe elevii din Cornu Luncii să acorde primul ajutor.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clubul Rotary Fălticeni îi învață pe elevii din Cornu Luncii să acorde primul ajutor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei