Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație anormală

Cel mai important muzeu din Fălticeni este închis tocmai în zilele în care este căutat de turiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Fălticeni se promovează după redeschiderea Casei Memoriale ”Mihail Sadoveanu” ca oraș al muzeelor, într-adevăr pentru o localitate mică având deschise cel puțin patru obiective turistice de interes. Este vorba de Galeria Oamenilor de Seamă, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Casa Memorială Mihail Sadoveanu și Muzeul de artă ”Ion Irimescu”.

Ca impact general, fără îndoială că cea mai mare importanță o are muzeul dedicat sculptorului Ion Irimescu, casa în care acesta a adunat mare parte din operele sale.

Din păcate, turiștii care au ajuns în ultimele luni la Fălticeni pentru a vizita muzeele au avut neplăcuta surpriză de a constata că Muzeul ”Ion Irimescu” este închis sâmbăta și duminica. Total atipic pentru un muzeu, acesta este deschis de luni până vineri.

Așadar, cel puțin pentru turiști, muzeul este închis în zilele cu cel mai mare potențial de a fi vizitat.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a precizat că în cazul Muzeului de Artă ”Ion Irimescu” este o situație complicată, pe fondul faptului că angajările sunt blocate, iar muzeul are mari probleme de personal.

Primarul Coman a spus că un angajat este în concediu medical pe termen lung, altul este în concediu creștere copil, iar unul este în concediu de studii, fără plată.

”Personalul rămas nu a dorit să lucreze în weekend și nu am avut nici o altă posibilitate de a asigura program în zilele de sâmbătă și duminică. Vom încerca să rezolvăm problema cât mai curând posibil”, a declarat Cătălin Coman.

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni este un muzeu de artă plastică românească înființat în anul 1974. Este constituit din donația făcută chiar de sculptorul român Ion Irimescu și găzduiește cea mai mare colecție de autor din România.

Irimescu a cumpărat această casă pentru a fi muzeu și a putut fi văzut

în ea, periodic, până spre sfârșitul vieții.

Ion Irimescu, unul din cei mai mari sculptori români și unul dintre marii artiști români ai secolului XX, s-a născut pe 27 februarie 1903, în comuna suceveană Preutești și a murit la vârsta de 102 ani, în 2005, la Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai important muzeu din Fălticeni este închis tocmai în zilele în care este căutat de turiști.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cel mai important muzeu din Fălticeni este închis tocmai în zilele în care este căutat de turiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei