Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Reverență pentru AO 2024

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închei astăzi periplul australian cu o privire de ansamblu asupra turneului din acest an. Merită din plin. Mai întâi, un amuțitor record de participare, pentru prima dată s-a depășit milionul de spectatori (mai exact 1,1 milioane) la un eveniment din tenis! Este o reușită grozavă a organizatorilor, ceva de neatins în viitorul apropiat la Paris, Londra sau New York. Poate tot la Melbourne…

Întrecerea fetelor a dus către deznodământul așteptat, chiar inevitabil după eliminarea liderei WTA, Iga Swiatek, de către promițătoarea Noskova. Deși impresia lăsată de evoluția Sabalenkăi a fost că deznodământul era același chiar și cu poloneza în finală. Progresul ei este evident, dacă înainte spuneam că lovește sălbatic, acum nuanțarea este că lovește cu aceeași forță sălbatică, dar pe care a adus-o cumva sub control. Așa a survolat-o pe Gauff în semifinală, o jucătoare stăpână pe mijloacele ei, vârf de generație, dar nu și în fața unui taifun. Iar în finală, tot ce a reușit chinezoaica Zheng a fost să câștige suficiente game-uri cât să evite figurația. Parcă mai interesant a fost turneul de dublu feminin, cu separarea perechii de aur Siniakova & Krejcikova, dar care s-au întâlnit ca adversare în sferturi! Cele două cehoaice câștigaseră toate GS-urile, din orice emisferă, câștigaseră aurul olimpic, câștigaseră FED Cup, iar acum, sătule parcă de atâta succes, se treziseră adversare! A câștigat Siniakova, alături de noua ei parteneră, australianca Hunter, însă gloria trecută nu a putut fi repetată alături de aceasta, ele fiind oprite imediat în semifinală de Hsieh și Mertens, care au câștigat apoi și trofeul în fața perechii Ostapenko/Kichenok. Interesant, Hsieh și-a valorificat tehnica filigranată și știința jocului și la dublu mixt, triumfând alături de polonezul Zielinski. Cumva, această jucătoare care ține Taiwanul sus, măcar pe harta sportului, a atins o parte din gloria Martinei Hingins, care a reușit de trei ori această combinație de dublu feminin – dublu mixt. În fine, la dublu masculin eroul a fost indianul Bopanna, care a doborât recordul de cel mai vârstnic câștigător de GS, 43 de ani! Și când te gândești că acum niște ani acesta era partenerul lui Florin Mergea, care a renunțat la el pentru a-și găsi un coleg mai performant… Acum a jucat alături de localnicul Ebden, învinșii din finală fiind italienii Bolelli/Vavassori. Ediția viitoare ar merita văzută de la fața locului, nu credeți?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reverență pentru AO 2024.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Reverență pentru AO 20245.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei