Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Trei expoziții și trei filme despre incertitudine, la Centrul Cultural din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei expoziții și trei filme despre incertitudine sunt programate, în perioada 20-22 septembrie, la Siret, organizate de Centrul Cultural. 

Tema incertitudinii este una de reflexie, de profunzime, spun organizatorii, iar accesarea și activarea ei se poate face prin diverse instrumente capabile să livreze un discurs social productiv.

În cadrul Zilelor Culturii la Siret, ediția a XXXI-a, publicul va putea vizita expozițiile: „Vocea Poporului”, expoziție de radiouri vechi, colecționar ing. drd. Procopie Florin Gușul (20 septembrie, ora 10.30, la Centrul de Tineret Siret); „Arhitectura independenței în Europa Centrală”, o expoziție despre schimbările care au influențat spațiul, urbanismul și arhitectura noilor țări apărute pe harta Europei Centrale după 1918, expoziție pusă la dispoziție de Institutul Polonez București (21 septembrie, la ora 11:00, în Sala mică a Centrului Cultural din Siret); „Întâlnirea dintre om și soare”, fotograf Cristiana Cătălina Clucencu, o expoziție posibilă în urma workshopului susținut de fotograful Sorin Onișor în Delta Dunării, anul acesta (22 septembrie, la ora 12:00, în Sala mică a Centrului Cultural din Siret).

 

Proiecții în aer liber

Păstrând aceeași temă, incertitudinea, la Siret vor fi difuzate trei filme, cu suportul Bad Unicorn și Câmpulung Film Fest:

„Aftersun: A fost odată ca o vară”, Regia: Charlotte Wells (20 septembrie, la ora 23:00, în Parcul din fața Centrului Cultural Siret). Pe scurt, povestea filmului: Sophie, o fetiță de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells.

Un alt film pe care siretenii îl vor putea urmări pe 21 septembrie, la ora 23:00, în Parcul din fața Centrului Cultural, este „Close”, regia Lukas Dhont (la 13 ani, prietenia este un sentiment de neprețuit. Léo şi Rémi împart totul de când se ştiu, însă primele semne ale adolescenței le pun intimitatea relației la grea încercare. O legătură profundă care se rupe brusc și tragic, lăsându-l pe Léo să înţeleagă cu ce a greşit).

Cel de-al treilea film difuzat în cadrul Zilelor Culturii la Siret este „Privește către cer”, religia: Alexandre Koberidze, pe 22 septembrie, la ora 22:00, în Parcul din fața Centrului Cultural Siret. Povestea filmului: „E dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?”

Puteți să vă achiziționați bilete sau să vă faceți abonamente accesând www.iabilet.ro .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei expoziții și trei filme despre incertitudine, la Centrul Cultural din Siret.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei expoziții și trei filme despre incertitudine, la Centrul Cultural din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei