Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Flutur a semnat autorizațiile pentru începerea lucrărilor la noile rețele de gaz metan din șapte localități sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat vineri autorizații de construire pentru începerea lucrărilor la investiţiile de aducțiune de gaze naturale în mai multe localități din județul Suceava. Gheorghe Flutur a precizat că după semnarea acestor autorizații, lucrările vor putea să înceapă în orașele Salcea și Liteni, precum și în comunele Udești, Fântânele și Verești, componente ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Lunca Sucevei”, investiția totală fiind de 119 milioane lei, aproximativ 24 milioane de euro.

Flutur a spus că a semnat autorizațiile de construire și pentru comunele Adâncata și Hănțești din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Pleșa”, cu o investiție în valoare de 94 milioane lei (aproximativ 19 milioane de euro). „De asemenea, am semnat și certificatul de urbanism pentru aducțiunea de gaze naturale în orașele Milișăuți și Solca și în comunele Arbore, Iaslovăț, Volovăț și Burla, investiția fiind în valoare de 121 milioane de lei, adică peste 24 milioane de euro”, a declarat Flutur.

El a precizat că proiectele sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Construirea acestor aducțiuni de gaze naturale este extrem de importantă în condițiile în care populaţia se confruntă tot mai des cu lipsa lemnului de foc”, a spus șeful administrației județene. El a reamintit că în acest moment sunt aprobate rețele de gaz metan pentru 37 de localități, în valoare totală de peste 200 milioane de euro, urmând a fi aprobate proiecte pentru încă cel puțin 20 de localități.
Gheorghe Flutur a mai afirmat că în această toamnă încep procedurile de achiziție publică și și-a exprimat speranța că din primăvară vor fi șantiere pentru construcția de rețele de gaz metan în peste 59 de localități, adică în mai bine de jumătate din localitățile județului Suceava.
Flutur a spus că prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pe care l-a susținut în Coaliția de Guvernare, se vor construi rețele de apă, canalizare, drumuri comunale și județene și rețele de gaze naturale. El a mai amintit că în urmă cu două săptămâni, cea mai mare parte a primăriilor s-au angajat ca în următoarele două luni să finalizeze documentația pentru începerea lucrărilor pe proiectele finanțate prin acest program.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat autorizațiile pentru începerea lucrărilor la noile rețele de gaz metan din șapte localități sucevene.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a semnat autorizațiile pentru începerea lucrărilor la noile rețele de gaz metan din șapte localități sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei