Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premii

Două medalii de aur pentru universitarii suceveni la un concurs de inventică din SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitarii suceveni au fost recompensați cu două medalii de aur în cadrul unui concurs de inventică - INNOVERSE Invention & Innovation Expo 2023 – desfășurat în Statele Unite ale Americii, la Atlanta, Georgia, la finele lunii august.

Evenimentul a fost organizat de World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA), cu sprijinul unor companii renumite precum Google, The Patent News, Georgia Gwinnett College, Sanabil Investment, NIKCC.

Echipele Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, formate din doctoranzi şi cadre didactice, au înregistrat în concurs două invenții, premiate cu medalii de aur, după cum urmează: Medalia de aur pentru invenția „Socket safety system” (autori: Ilie Nițan, Cezar Dumitru Popa, Laurențiu Dan Milici, Mihaela Pavăl, Ciprian Bejenar, Ovidiu Magdin Țanța, Mihai Cenușă, Oana Vasilica Grosu), Medalia de aur pentru invenția „Solar heating system to maintain batteries charged” (autori: Laurențiu Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Mihai Dimian, Mahmoud Abu-Bandora, Irina Alisavetei, Visarion Cătălin Ifrim, Constantin Ungureanu).

Ediția din acest an a expoziției de inventică a reunit participanțidin peste 25 de ţări (Statele Unite ale Americii, Algeria, Australia, Belgia, Canada, China, Croația, Indonezia, Iran, Italia, Japonia, Polonia, Qatar, Suedia, Taiwan, Tailanda, Emiratele Arabe Unite, Egipt etc.), care au propus spre jurizare peste 300 de invenții.România a fost reprezentată de mai multe universități şi institute de cercetare: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, ICECHIM București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două medalii de aur pentru universitarii suceveni la un concurs de inventică din SUA.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două medalii de aur pentru universitarii suceveni la un concurs de inventică din SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei