Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Edu Revolution Debate

Concurs național de dezbateri pentru liceeni, în acest weekend, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

24 de echipe de elevi din toată țara participă în acest sfârșit de săptămână la prima ediție a „Edu Revolution Debate”, competiție națională de dezbateri pentru liceeni organizată de EduMax Suceava, în colaborare cu ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică).

Potrivit organizatorilor, „competiția adoptă formatul World School, care presupune runde de dezbateri a câte o oră în care două echipe a câte trei vorbitori, una pro moțiunii (guvernul) și opoziția se confruntă în meciuri de dezbateri a câte opt minute fiecare prin discursuri pe diverse subiecte de interes general sau legate de tematici educaționale. Evenimentul are ca obiectiv dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și a abilităților de vorbit în public și are ca grup țintă elevii de liceu”.

Subiectele de dezbatere pot varia de la teme sociale și politice la probleme legate de educație, mediu, tehnologie etc. Elevii trebuie să fie pregătiți să argumenteze atât pentru, cât și împotriva unui subiect dat.

„O dezbatere obișnuită implică trei etape principale: discursuri de deschidere, răspunsuri la întrebări și discursuri de închidere. Elevii trebuie să își prezinte argumentele în mod coerent, să răspundă la argumentele adversarilor și să ofere concluzii puternice”, au mai explicat organizatorii.

Complexul de arbitri va evalua participanții în funcție de claritatea argumentelor, abilitățile de comunicare, structura discursurilor, convingerea și respectul pentru adversari.

Ceremonie de deschidere s-a desfășurat, joi, la Cetatea de Scaun, urmând ca duminică să se desfășoare festivitatea de premiere.

Parteneri ai evenimentului sunt: Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, USV, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Muzeul de Istorie Suceava, TehnoWorld prin proiectul Generația Tehnoworld.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs național de dezbateri pentru liceeni, în acest weekend, la Suceava.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs național de dezbateri pentru liceeni, în acest weekend, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei