Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune Poliție și Garda Forestieră

Amenzi de 30.000 de lei și 200 mc lemn confiscat, după o descindere la un depozit de material lemnos de la Holda - Broșteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un amplu control, timp de două zile, la o societate comercială din Holda - Broșteni, fiind verificate mai multe date și informații legate de transporturi ilegale de lemn.

Concluziile nu au fost deloc favorabile firmei din Holda, fiind găsite nereguli majore legate de mari cantități de lemn care nu figurau în circuitul legal.

Astfel, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice de material lemnos raportate în SUMAL 2.0 și stocurile găsite în depozitul societății din Holda, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozit în plus cantitățile de 123 mc lemn rotund rășinoase și 31 mc cherestea rășinoase, fără ca pe aceste cantități să există justificare.

Aceste cantități mari de lemn rotund și cherestea au fost confiscate, valoarea lemnului fiind de aproximativ 60.000 de lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști privind două avize electronice de însoțire a materialului lemnos și din analiza datelor înregistrate în aplicația informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că operatorul economic a expediat alți 40 mc lemn rotund rășinoase fără proveniență legală din depozitul societății.

În cazul aceste cantități care nu mai exista în depozit s-a dispus confiscarea valorică, fiind calculat un prejudiciu în valoare de 12.610 lei.

Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei, pe lângă confiscarea a aproape 200 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 67.000 lei.

”Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 30.000 de lei și 200 mc lemn confiscat, după o descindere la un depozit de material lemnos de la Holda - Broșteni.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 30.000 de lei și 200 mc lemn confiscat, după o descindere la un depozit de material lemnos de la Holda - Broșteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei