Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 174 (8398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Să-i ia cineva pulsu’

Șeful Spitalului Județean, dr. Calancea, are palpitații de la articolele din presă care nu-i sunt pe plac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, condus de medicul Alexandru Calancea, le-a transmis jurnaliștilor, miercuri, un comunicat nesemnat, ca reacție la articolele referitoare la faptul că dr. Calancea a dispus ca medicii cardiologi intervenționiști Paul Turcoman și Laurian Blaga, împreună cu restul personalului din acest compartiment, să fie urmăriți permanent ce fac la spital. Responsabilă cu supravegherea este o angajată de la birouri, care trebuie să-i prezinte managerului rapoarte scrise la fiecare 5 zile.

Conform comunicatului remis miercuri, din care redăm citate cu ortografia originală a celui care l-a scris, conducerea unității sanitare nu este preocupată de rezolvarea problemelor din spital, ci „își exprimă îngrijorarea cu privire la modul agresiv și denaturat al materialelor de presă difuzate în cursul zilei de ieri, neverificate în prealabil, cu referire la situația din cadrul compartimentului de cardiologie intervențională”. În condițiile în care ziarul nostru a prezentat în articol conținutul dispoziției de monitorizare a personalului de la Cardiologie intervențională dată de managerul Alexandru Calancea, nu vedem ce verificări suplimentare și ce puncte de vedere ar mai fi fost necesare.

În comunicatul nesemnat de miercuri se mai spune că „dl. dr. Turcoman Paul a apreciat demersul, colaborează cu personalul spitalului pentru a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, apreciind că, sunt în interesul compartimentului măsurile dispuse”, asta deși pe pagina de Facebook administrată de cei doi medici, dr. Paul Turcoman și dr. Laurian Blaga, de la Cardiologie intervențională, aceștia și-au exprimat public, marți după-amiază, punctul de vedere față de supravegherea lor.

În continuare, cel care a redactat comunicatul „atrage atenția” jurnaliștilor că „instigă” (nu se știe pe cine și la ce) și le dă lecții despre cum să-și facă munca. „Atragem atenția presei locale că Spitalul Județean Suceava, furnizează servicii de interes public, iar diseminarea de informații denaturate cu caracter instigator este de natură a dezinforma opinia publică, și duce la scăderea gradul de încredere a pacienților vulnerabili în unitatea sanitară publică. Materialele publicate în presa locală din cursul zilei de ieri, nu au avut și punctul de vedere al spitalului, opiniile diseminate reprezentând doar punctul de vedere personal al celui care a redactat articolele, ceea ce nu denotă imparțialitatea presei, ci doar un subiectivism al acesteia. Apreciem că deciziile manageriale sub aspectul oportunității sunt apanajul echipei de conducere, iar prezentarea denaturată a acestor decizii este tendențioasă și prejudiciabilă spitalului”, este de părere conducerea spitalului.

În comunicat se spune că situații similare, „de monitorizare a activității cadrelor medicale”, „urmează a se desfășura și în alte secții având ca obiectiv dimensionarea statului de funcții și determinarea gradului de încărcare a personalului, raportat la nevoile curente”.

În viziunea celor care conduc acum Spitalul Județean de Urgență Suceava, jurnaliștii ar trebui să facă abstracție de problemele din unitatea medicală și de nenumăratele scandaluri care au fost până acum și să scrie doar despre ce cred șefii spitalului că trebuie să ajungă la cunoștința opiniei publice: „Opinia publică locală, trebuie informată cu precădere și în timp real cu privire la desfășurarea în spațiul public local, a unor evenimente de interes civic utile populației fără a se limita la opiniile personale, neverificate ale unor angajați din cadrul instituțiilor publice locale”.

În viziunea șefilor celei mai mari unități medicale din județ, șpăgile din spital – și amintim doar flagrantul cu medicul-șef de la Oncologie, comportamentul incalificabil al unor angajați, haosul programărilor din ambulatoriul integrat, amantlâcurile, promovările pe criterii dubioase etc. - nu ar trebui să ajungă în atenția opiniei publice, mai ales că unele dintre aspectele amintite ar trebui investigate și de alte instituții ale statului, nu doar de jurnaliști.

Menționăm că reușitele echipelor medicale care fac performanță la spital au fost constant mediatizate de „Monitorul de Suceava”. Articolul din ziar care l-a supărat pe manager a fost acesta: https://www.monitorulsv.ro/Local/2023-07-26/Cardiologii-interventionisti-Blaga-si-Turcoman-monitorizati-ca-niste-infractori-de-catre-conducerea-Spitalului-de-Urgenta-Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful Spitalului Județean, dr. Calancea, are palpitații de la articolele din presă care nu-i sunt pe plac.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Șeful Spitalului Județean, dr. Calancea, are palpitații de la articolele din presă care nu-i sunt pe plac5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei