Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 174 (8398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Apartamentele de la etajul IV al unui bloc decopertat de circa 3 săptămâni pentru reabilitare, distruse de ploile din ultimele zile

Joi, 27 Iulie 2023 (17:05:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii celor 105 apartamente ale blocului 7A de pe strada Florilor, din municipiul Suceava, s-au bucurat când au aflat vestea că primăria le reabilitează imobilul, dar mulțumirea nu a durat mult, când au văzut că locuințele unora dintre ei au ajuns să arate acum mai rău decât înainte de începerea lucrărilor. Oamenii spun că ritmul de execuție este lent, blocul a fost decopertat de circa trei săptămâni și ploile din ultima perioadă au făcut ravagii.

Pe holul de la ultimul etaj, joi după-amiază apa încă picura din tavan. În apartamente oamenii ne-au arătat cum s-a infiltrat apa în pereți și în unele camere au fost nevoiți să renunțe la alimentarea cu electricitate, de teama unui scurtcircuit. „Când plouă este dezastru. Dormeam și m-am trezit că plouă peste mine. Au început lucrările de vreo lună, au decopertat și au lăsat așa”, ne-a spus una dintre locatarele de la etajul IV, Maria Cristina Iordache. Atât ea, cât și alți locatari au arătat că au încercat să ia legătura cu inginerul de la firma care are contract cu primăria pentru reabilitarea blocului de pe strada Florilor, dar fie nu le-a răspuns la telefon, fie le-a spus că nu este vina lui pentru că oamenilor le plouă în case. „I-am zis că-l dăm în judecată”, a spus una dintre locatare. Alta a afirmat că a aflat „de la asociație” că firma va reface pe cheltuiala ei apartamentele afectate, dar informația nu a putut fi confirmată.

Cu inginerul responsabil de șantierul de pe strada Florilor am încercat și noi să luăm legătura telefonic, dar până la ora publicării acestei știri nu a răspuns. În schimb, unul dintre muncitorii care lucrau la bloc ne-a declarat, sub anonimat, că în cursul zilei de vineri pe terasa blocului se va turna beton și apoi se vor pune cartonul și izolația. El a confirmat că blocul este decopertat „de vreo două săptămâni, poate ceva mai mult...” și spune că a durat atât de mult pentru că a fost necesară să fie scoase trei, patru rânduri de izolație. Totodată, și-a arătat surprinderea că locatarii au reclamat că le plouă în casă și li s-au distrus lucrurile și nu le înțelege supărarea. „Blocul este vechi, sunt fisuri și când plouă apa ajunge până la etajul II. În loc să fie mulțumiți că se repară tot și se face o lucrare care o să țină o sută de ani, ei umblă cu reclamații. Deh, ăsta e omul...”, conchide filozofic angajatul firmei care reabilitează blocul.

La modul în care se lucrează, însă, până se reface exteriorul oamenii riscă să nu mai aibă interioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele de la etajul IV al unui bloc decopertat de circa 3 săptămâni pentru reabilitare, distruse de ploile din ultimele zile.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Apartamentele de la etajul IV al unui bloc decopertat de circa 3 săptămâni pentru reabilitare, distruse de ploile din ultimele zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei