Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 174 (8398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

CJ Suceava a obținut o finanțare de aproape 5 milioane de lei pentru digitalizarea a șapte școli speciale din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a participat miercuri, la Guvern, la semnarea unor contracte de finanţare destinate dotării unităților de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe, pentru laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT. Niculai Barbă a precizat că valoarea proiectului depus de Consiliul Județean este de 4,66 milioane de lei și va fi finanțat cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Barbă a precizat că de aceste fonduri vor beneficia șapte unități din subordinea administrației județene, respectiv Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Grădinița Specială Fălticeni, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Gimnazială Specială "Sf. Stelian" Rădăuți, Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei" Gura Humorului, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava (CJRAE).

Președintele CJ Suceava a arătat că prin proiect vor fi realizate ample investiții pentru dotarea a patru laboratoare de informatică, peste 200 de săli de clasă, cabinete de asistență socială și ateliere cu mobilier și echipamente informatice. Vicepreședintele CJ Suceava a mai spus că de proiect vor beneficia peste 1.600 elevi și 400 de cadre didactice.

„Vor fi mai multe tipuri de investiţii, în primul rând digitalizarea procesului educaţional, astfel încât vor fi laboratoare de informatică dotate în toate şcolile, inclusiv în unitățile de învăţământ pentru învăţământul profesional şi tehnic şi săli de clasă pentru toate nivelurile, preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, dotate cu echipamente IT la standarde moderne”, a precizat Niculai Barbă. El a mai adăugat că pentru Consiliul Județean Suceava, investițiile în învățământ constituie o prioritate, asigurând constant și consistent finanțări din bugetul propriu, precum și prin promovarea unor proiecte cu finanţare europeană. Nu în ultimul rând, Niculai Barbă a declarat că Suceava este un judeţ de top în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 milioane lei, alte trei proiecte în valoare de 53,3 milioane lei sunt în precontractare și tot trei proiecte, de 41 de milioane de lei, sunt în evaluare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a obținut o finanțare de aproape 5 milioane de lei pentru digitalizarea a șapte școli speciale din județ.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava a obținut o finanțare de aproape 5 milioane de lei pentru digitalizarea a șapte școli speciale din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei