Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 134 (8358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Premii importante pentru reprezentanții USV la un salon polonez dedicat inventicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Participarea reprezentanților Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la International Innovation Show E-NNOVATE, un eveniment internațional dedicat inventicii și creativității organizat în Bydgoszcz, Polonia, a fost încununată de importante premii și medalii de aur și argint pentru creațiile prezentate.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu IBS Global Polonia, Asociația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIIPA), Forumul Inventatorilor Români (FIR), Universitatea de Științe și Tehnologie din Bydgoszcz, Ministerul Dezvoltării Economice și Economiei din Polonia și Asociația Inventatorilor din India. Printre țările participante s-au numărat Croația, India, Thailanda, Ucraina, Indonezia, Canada, Iran, Marea Britanie, Malaysia, China, Vietnam și Statele Unite ale Americii.

România a fost reprezentată la acest eveniment științific de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu patru invenții, având ca autori doctoranzi și cadre didactice ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, care au obținut 3 medalii de aur și o medalie de argint. Astfel, medalia de argint pentru invenția ”Socket Safety System” a fost revendicată de creatorii Ilie Nițan, Cezar-Dumitru Popa, Laurențiu-Dan Milici, Mihaela Pavăl, Ciprian Bejenar, Ovidiu-Magdin Țanța, Mihai Cenușă și Oana-Vasilica Grosu.

Medalia de aur pentru invenția ”Intelligent System for Grip Enhancement” a fost obținută de o echipă formată din Laurențiu-Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Oana-Vasilica Grosu, Dragoș-Ionuț Vicoveanu, Laura-Cătălina Dospinescu, Mariana-Rodica Milici și Artiom Moldovan.

Creațiile cercetătorilor suceveni au fost răsplătite de alte două medalii de aur, precum medalia de aur pentru invenția ”Solar Heating System to Maintain Batteries Charged”, realizată de o echipă formată din Laurențiu-Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Mihai Dimian, Mahmoud Abu-Bandora, Irina Alisavetei, Visarion-Cătălin Ifrim și Constantin Ungureanu, și o medalie de aur pentru invenția ”Interlocking System”, avându-i creatori pe Ilie Nițan, Laurențiu-Dan Milici, Mihaela Poienar, Dumitru Cernușcă, Sergiu Dan Pața, Alexei Pianîh, Radu Dumitru Pentiuc, Cezar Dumitru Popa, Mihai Rață și Constantin Ungureanu.

Premiul special pentru invenția ”Solar Heating System to Maintain Batteries Charged” a fost înmânat de Neven Markovic, director al International Invention Show Inova - Budi Uzor, din Croația.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii importante pentru reprezentanții USV la un salon polonez dedicat inventicii.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii importante pentru reprezentanții USV la un salon polonez dedicat inventicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei