Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 134 (8358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Bucuria lucrurilor mărunte

Mii de gulguțe au luminat aleile Parcului Central Suceava la „Festivalul Luminii”, ediția a X-a

Duminică, 11 Iunie 2023 (19:41:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Central al municipiului Suceava a fost transformat sâmbătă într-un tărâm de poveste, cu foarte multe lumini, culori, dar mai ales cu sute și sute de copii și părinți, care s-au bucurat de cântece, jocuri, întreceri și ateliere creative, în cadrul evenimentelor pregătite de Cercetași.

Iar pregătirile asidue ale celor implicați în eveniment au fost apreciate din plin de cei care au ajuns în parc la lăsarea întunericului, când mii de gulguțe aprinse au luminat aleile în fel și fel de forme și culori, transformând întreaga zonă într-una magică, în care oamenii au avut ocazia să se relaxeze și să trăiască „bucuria lucrurilor mărunte”.

Cea de-a X-a ediție a ”Festivalului Luminii”, organizată de cercetaşii Centrului Local „Ţinutul Fagilor”, a început de sâmbătă după-amiază, cu fel de fel de evenimente, precum „Fantezie cu sclipici”, „Ținutul jocurilor”, „Ți-au rămas mici cărțile”, „Atelier de noduri”, „Expoziție handmade”, „Amprenta prieteniei”, „Vânătoarea comorii”, „Vocile chitarelor” și, bineînețeles, „Construcții cu gulguțe”.

 

 

După amplasarea acestora, în fel de fel de forme, de la linii de delimitare a trotuarelor, pentru a crea culoare luminoase, pe întuneric, până la inimioare, flori sau brazi luminoși, a urmat momentul culminat, al aprinderii acestora. Efortul lor, care merită din plin apreciat, a avut rezultate vizibile.

La lumina caldă a gulguțelor, Parcul Central a răsunat până târziu în noapte de râsete, cântece și voie bună, cercetașii și spectatorii deopotrivă bucurându-se de frumusețea evenimentului, care se organizează an de an pentru a-i aduce aproape pe cei care își doresc să descopere "bucuria lucrurilor mărunte".

Înconjurați de gulguțe aprinse, ca la lumina unui foc de tabără, așezați pe jos, pe iarbă, pe bănci sau pe unde se mai putea sta, cercetașii și spectatorii veniți să îi admire au cântat, la chitară și voce, îndrăgite balade rock, melodii folk și cântece de prietenie, împărtășind tuturor momente de bucurie pură.

Conform inițiatorilor - Cercetașii Centrului Local „Ținutul Fagilor” Suceava, „Festivalul Luminii” este o manifestare menită să aducă bucurie și să unească întreaga comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de gulguțe au luminat aleile Parcului Central Suceava la „Festivalul Luminii”, ediția a X-a.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de gulguțe au luminat aleile Parcului Central Suceava la „Festivalul Luminii”, ediția a X-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei