Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 134 (8358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Celule tumorale din plămâni, distruse printr-o metodă folosită prima dată în România la Spitalul de Urgență Suceava

Sâmbătă, 10 Iunie 2023 (10:16:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa medicală multidisciplinară formată din dr. Cătălin Lulciuc și medicul rezident Gabriel Mircea, de la Radiologie Intervențională, dr. Dana Semen – Oncologie medicală și dr. Anca Pascariu, medic specialist ATI, de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a realizat distrugerea celulelor tumorale din două formațiuni canceroase din plămânul unui pacient printr-o metodă folosită pentru prima dată în România.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că în data de 7 iulie a.c., echipa menționată a efectuat o procedură de extirpare prin înghețare, „crioablație”, a unor formațiuni tumorale pulmonare maligne, la un  pacient în vârstă de 61 de ani. Pacientul, care avea un cancer colo-rectal operat și tratat prin chimioterapie, a fost diagnosticat cu două metastaze pulmonare. „Fiind un caz depășit chirurgical, comisia multidisciplinară din cadrul spitalului a considerat că cea mai bună opțiune de tratament este ablația tumorală prin șoc termic, fiind preferată crioablația. Aceasta este o metodă inovativă de tratament a tumorilor maligne, atât primare, cât și secundare, care distruge celulele tumorale prin <înghețare>”, a spus dr. Teodorovici. 

Dr. Teodorovici a explicat că este vorba despre o procedură minim invazivă, fiind necesare două incizii de 4 mm prin care au fost introduse sondele de crioablație sub ghidaj la computerul tomograf. Intervenția a fost efectuată sub anestezie generală și a decurs fără complicații intra- și post-intervenționale majore. Pacientul va continua ședințele de chimioterapie și va fi monitorizat imagistic. „În cadrul compartimentului de Radiologie Intervențională sunt efectuate o gamă largă de proceduri, atât din sfera oncologiei intervenționale - biopsii, drenaje biliare, ablații tumorale, cât și proceduri realizate pe cale endovasculară - arteriografii, angioplastii, embolizări periferice și cerebrale, trombaspirații și trombectomii mecanice în cazul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC)”, a mai spus dr. Teodorovici. Echipa medicală de la Radiologie Intervențională este alcătuită din dr. Cătălin Constantin Lulciuc, dr. Mihai Jr. Crețeanu, dr. Alexandra Husar și medicii rezidenți Gabriel Mircea și Ionel Coruga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celule tumorale din plămâni, distruse printr-o metodă folosită prima dată în România la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 4728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Celule tumorale din plămâni, distruse printr-o metodă folosită prima dată în România la Spitalul de Urgență Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei