Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 134 (8358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Casa de Pensii Suceava a plătit anul acesta ajutoare de deces în valoare de peste 19 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Județeană de Pensii Suceava a plătit anul acesta ajutoare de deces în valoare de peste 19 milioane de lei. Directorul CJP Suceava, Constantin Boliacu, a precizat că de la începutul acestui an și până la data de 31 mai au fost acordate 2.933 de ajutoare de deces. Constantin Boliacu a amintit că valoarea ajutorului de deces pentru anul 2023 este de 6.789 lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului și de 3.395 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului. El a amintit că potrivit prevederilor legale privind sistemul unitar de pensii publice, în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă. De asemenea, asiguratul sau pensionarul beneficiază de ajutor de deces în cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

„Așadar, ajutorul de deces este un drept de asigurări sociale acordat asiguraților şi pensionarilor sistemului public de pensii, astfel încât, în ambele cazuri prevăzute de lege, acordarea ajutorului de deces este condiționată de calitatea de asigurat sau pensionar a persoanei decedate, respectiv calitatea de asigurat sau pensionar a persoanei care încasează ajutor de deces”, a arătat directorul CJP Suceava.

El a mai amintit că documentele necesare pentru obținerea ajutorului sunt o cerere pentru acordarea ajutorului de deces, certificatul de deces (original și copie), actul de identitate al solicitantului (original și copie), acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original și copie), dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces și o copie a cuponului de pensie al persoanei decedate. În cazul în care persoana decedată avea calitatea de salariat, se depun următoarele acte: cerere pentru acordarea ajutorului de deces, certificat de deces (original și copie), actul de identitate al solicitantului (original și copie), acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original și copie), documente din care să rezulte că solicitantul a suportat cheltuielile de înmormântare și adeverință de salariat şi extras REVISAL, după caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa de Pensii Suceava a plătit anul acesta ajutoare de deces în valoare de peste 19 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casa de Pensii Suceava a plătit anul acesta ajutoare de deces în valoare de peste 19 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei