Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 134 (8358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Academicieni, universitari și medici din toate centrele universitare din țară, Republica Moldova și Ucraina, la „Zilele medicale ale Sucevei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a XI-a ediție a conferinței „Zilele medicale ale Sucevei”, care se desfășoară în perioada 8-10 iunie a.c., organizată de Colegiul medicilor Suceava, a reunit peste 600 de medici practicieni și somități medicale din toate centrele universitare din țară. Lor li s-au alăturat și câțiva colegi din elita medicală de la Chișinău și Cernăuți. În deschiderea conferinței, președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu, și secretarul general al Colegiului, dr. Irina Badrajan, au arătat că și la ediția din acest an comunicările științifice se bazează pe o abordare multidisciplinară, un concept care câștigă tot mai mult teren în domeniul practicii și cercetării medicale.

Manifestarea s-a bucurat de prezența reputatului chirurg pediatru prof. univ. dr. Gabriel Ionescu, cel care în anii 80 a efectuat cu succes la Lausanne, în Elveția, împreună cu profesorul Noël Genton, o operație de separare a unei perechi de siameze din Botoșani; academicienii Virgil Răzeşu și Nicolae Constantinescu; prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu, de asemenea chirurgi și mulți alți profesori de la facultățile de medicină din România. Profesorul Târcoveanu, declarat de dr. Sorin Hîncu „președinte de onoare al conferinței”, a declarat că întotdeauna vine cu plăcere la Suceava, „cu inima în mână”, să se închine „la mănăstirile ștefaniene”. „Îmi plac aceste conferințe pentru că vin aici oameni din toate centrele universitare, vin frații de la Chișinău, care fac medicină performantă în condiții mai grele ca noi”, a spus prof. Târcoveanu, care s-a declarat de asemenea impresionat de profesorii universitari din Ucraina și de „puterea acestui popor”.

Printre medicii suceveni care au avut lucrări în cadrul conferinței se numără dr. Doina Ganea Motan – oncolog, dr. Daniela Neagu – neurolog, dr. Roxana Filip, dr. Ramona Avrămia - laborator, dr. Cătălin Lulciuc - radiolog intervenționist, dr. Ramona Rusu - cardiolog, dr. Monica Terteliu și Olga Sturdza - infecționiști, dr. Laura Coca - ginecolog, dr. Claudia Ionesi - ORL, dr. Valeriu Gavrilovici - chirurg, dr. Claudiu Cobuz - diabet, dr. Florin Filip, dr. Cristina Hrustovici – chirurgi pediatri, dr. Ana Miron - neurolog pediatru, epileptolog, dr. Mihaela Lucescu, dr. Ioana Boarescu – neurologi, dr. Iulia Bivoleanu - pediatru, echipa de la Ortopedia Spitalului Județean de Urgență Suceava - dr. Răzvan Bandac, dr. Marius Grămadă, dr. Rareș Voinea, dr. Mircea Macovei, împreună cu dr. Andreea Botezan, dr. Dorin Stănescu, dr. Daniel Scolobiuc, dr. Cristina Molie, dr. Mircea Bordiniuc etc.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată pentru comunicări științifice ale unor profesori universitari foarte cunoscuți la nivel național, printre care îi amintim pe prof. univ. dr. Răzvan Socolov, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. univ. dr. Grigore Tinică, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, prof. univ. dr. Diana Cimpoieșu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academicieni, universitari și medici din toate centrele universitare din țară, Republica Moldova și Ucraina, la „Zilele medicale ale Sucevei”.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Academicieni, universitari și medici din toate centrele universitare din țară, Republica Moldova și Ucraina, la „Zilele medicale ale Sucevei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei