Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 114 (8338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Incredibil

Gospodărie din centrul orașului, transformată într-un uriaș buncăr de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O gospodărie din zona centrală a municipiului Suceava a devenit de ani buni un adevărat focar de infecție și boală, după ce femeia care locuiește acolo a adunat tot ce se putea aduna. Vecinii sunt de-a dreptul îngroziți și revoltați și spun că deși au făcut numeroase demersuri atât la Primăria Suceava, cât și la Direcția de Sănătate Publică, respectiv Garda de Mediu Suceava, situația nu s-a schimbat câtuși de puțin.

Printre cei care au de suferit din cauza vecinei Emilia Scutaru sunt două familii, adică exact cele care stau de o parte și de alta a casei de pe strada Ștefan Tomșa, situată vizavi de Palatul de Justiție din Suceava.

Mărioara Rădăuceanu, care are și un copil mic de numai 3 anișori, spune că din gospodăria vecinei vin mirosuri pestilențiale, iar șobolanii au ajuns să fie ceva comun. ”Vecina noastră, deși este racordată la rețeaua de apă a orașului, nu este racordată la canalizare. Materiile fecale le depozitează într-o găleată și le aruncă pe unde poate. S-a întâmplat să arunce și în casa mea și de asta acum fac un zid, că nu mai suport. Am vrut să trăim în liniște și pace, dar nu se poate cu ea. Ne sfidează pur și simplu și ea, dar și fiica ei care e proprietarul din acte.

Nu e nici nebună și nici cu vreo altă problemă, ci pur și simplu își bate joc. Și pe la geamuri, prin interior, se vede mâncare și tot felul de lucruri. Nu se poate așa ceva în centrul unui oraș”, a spus Mărioara Rădăuceanu.

Aceeași opinie o are și celălalt vecin, Gheorghe Țilea. Omul spune că a făcut reclamații, dar în zadar. ”Aveam o grădină aici și am făcut niște straturi. A aruncat cu rahat și mi-a distrus toată munca. E imposibil de trăit cu un astfel de vecin. Când au mai venit tot felul de autorități s-a pus pe plâns și i-a impresionat, așa încât nu s-a întâmplat nimic notabil”, a precizat Gheorghe Țilea. Acesta ne-a arătat și adresele trimise către diferite instituții ale statului, unele rămase fără nici un răspuns, iar la altele a primit răspunsuri ”în doi peri”.

 

 

Problema de pe strada Ștefan Tomșa nu este una de ieri, de azi. Primele reclamații au fost făcute încă din 2009, dar deși au trecut de atunci 14 ani, situația nu s-a schimbat în bine.

În cursul zilei de miercuri am încercat să discutăm și cu Emilia Scutaru. Aceasta a spus că este amenințată de vecini și îi este teamă să iasă din curte. Nu a ezitat însă să blesteme și să spună că ”nu vei apuca ziua de mâine”, dar și că ”o să-ți cadă un pietroi în cap”, precum și că ”își sparg eu telefonul cu care filmezi”.

Cert este că în kilometrul zero al orașului Suceava există un adevărat focar epidemiologic, iar autoritățile ar trebui să își dea mâna și să rezolve această situație într-un timp cât mai scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodărie din centrul orașului, transformată într-un uriaș buncăr de gunoi.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gospodărie din centrul orașului, transformată într-un uriaș buncăr de gunoi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei