Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 114 (8338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Dieta macrobiotică – secretul unui corp suplu și sănătos (II)

George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa, este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, dar complementare, care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

Conform lui Oshawa, starea de bine a unui om poate fi definită de șapte factori esențiali: odihna, apetitul bun, somnul profund, memoria lungă, umorul, claritatea gândurilor, precizia acțiunii și recunoștința. Întreaga sa viață a militat pentru un regim alimentar echilibrat, fără zahăr și fără grăsimi, pentru armonie și moderație.

Mai jos vă oferim câteva sugestii privind modul de viață: Trăiți destins fiecare zi, fără să fiți preocupat de sănătate; încercați să vă păstrați activ din punct de vedere mental și fizic; Priviți cu recunoștință tot ceea ce întâlniți (persoane sau obiecte); în mod deosebit, mulțumiți înainte și după fiecare masă; Mestecați foarte bine mâncarea, cel puțin de cincizeci de ori fiecare îmbucătură, sau până ce devine lichidă; Este preferabil să vă culcați înainte de miezul nopții și să vă sculați devreme în fiecare dimineață; Pe cât posibil, evitați să purtați haine sintetice sau din lână direct pe piele. Purtați bumbac, în special ca lenjerie. Evitați un număr excesiv de accesorii metalice pe degete, la încheieturi sau la gât. Limitați-vă la podoabe simple și elegante; Dacă starea fizică v-o permite, ieșiți din casă în haine simple. Umblați zilnic pe iarbă, plajă sau pe pământ, în jur de o jumătate de oră. Păstrați-vă casa în ordine, din bucătărie, baie, dormitor și sufragerie până în ungherele cele mai ascunse; Inițiați și mențineți o corespondență activă, trimițând urări de bine părinților, copiilor, fraților și surorilor, profesorilor și prietenilor; Evitați să faceți băi sau dușuri fierbinți prelungite, cu excepția cazurilor când ați consumat prea multă sare sau produse de origine animală; Pentru activarea circulației, frecați întregul corp cu un prosop fierbinte și umed, în fiecare dimineață sau în fiecare seară. Dacă nu aveți această posibilitate, frecați cel puțin mâinile, picioarele și degetele; Evitați cosmeticele care conțin parfumuri obținute pe cale chimică. Spălați-vă pe dinți cu preparate naturale ori cu sare marină; Dacă starea dvs. permite, faceți zilnic exerciții fizice - acestea pot include activități cum ar fi mersul pe jos, spălatul podelelor, geamurilor sau rufelor ori grădinăritul. De asemenea, puteți să vă antrenați în practici cum ar fi artele marțiale, dansul sau oricare dintre sporturi; Evitați folosirea aparatelor electrice de preparare a alimentelor (cuptor electric sau cu microunde). Cu prima ocazie, treceți la gătitul cu gaze sau lemne; Reduceți folosirea televizorului color și a calculatorului; Instalați în casă câteva plante ornamentale mari, pentru a împrospăta și îmbogăți conținutul de oxigen al aerului din apartament; Cântați zilnic un cântecel vesel.

Beneficiile stilului de viață promovat de George Oshawa: Încă din primele zile, alimentația simplă pe bază de cereale sporește energia organismului, se îmbunătățește digestia, gândirea devine mai ascuțită și atenția mai concentrată; Privirea devine mai deschisă și mai limpede, tenul mai luminos, ai mai multă poftă de viață și se spune că poate vindeca impotența sau lipsa atracției sexuale; Devii mai rezistentă la frig, se reduce transpirația, secrețiile naturale ale organismului au un miros mai fad și scapi de halenă sau mirosul urât al respirației; Unele studii din Statele Unite ale Americii susțin că dieta Oshawa poate curăța sângele, ficatul și rinichii și poate combate dezvoltarea unor tumori periculoase; George Oshawa susținea că s-a vindecat de tuberculoză cu această dietă, fără să primească alte tratamente; Dieta Oshawa este de ajutor și celor care vor să scape de fumat sau de dependența de alcool.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta macrobiotică – secretul unui corp suplu și sănătos (II).
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 28 voturi
Dieta macrobiotică – secretul unui corp suplu și sănătos (II)5.0528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei