Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 114 (8338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Clubul Copiilor

Concursul interjudețean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a V-a, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Copiilor Gura Humorului a organizat marți, 16 mai 2023, la Centrul Cultural Gura Humorului, o acțiune în cadrul concursului interjudețean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, aflat la cea de a V-a ediție. Elevii au marcat, în acest fel, Ziua Internaţională pentru Convieţuire Paşnică, adoptată de ONU în 2017, pentru promovarea păcii, a toleranţei, a incluziunii, a înţelegerii, a solidarităţii, dar şi a dorinţei de a trăi şi de a acţiona împreună, pentru a putea construi o lume paşnică, solidară şi armonioasă.

Prof. Mariana Radu, coordonatoare a proiectului, alături de prof. Iulia Danilov, a explicat că în noul context geopolitic generat de conflictul militar din Ucraina, „ediția actuală a fost gândită ca o reflecție în timp real a acestor vremuri de incertitudine, iar acest proiect are menirea să dezvolte la elevi competențe civice și sociale, prin activități interdisciplinare”.

Scopul proiectului este promovarea păcii și a principiilor democratice de conviețuire pașnică în școală și comunitate, iar tema din acest an, ”Gânduri pentru pace”, se vrea a fi o sinceră pledoarie pentru pace.

Concursul se desfășoară pe patru categorii de vârstă:  6 - 9 ani; 10 - 12 ani; 13 - 15 ani; 16 - 18 ani și are patru secțiuni: Artă plastică (pictură, desen); Grafică pe calculator; Creații literare; Prezentări PowerPoint.

Anul acesta s-au înscris în concurs 194 de elevi, coordonați de 51 de profesori, din 20 de școli, cluburi și palate ale copiilor, atât din învățământul de masă, cât și din învățământul special, din județele Suceava, Arad, Cluj, Neamț, Dâmbovița, București (Ilfov), Prahova, Mehedinți și Harghita.

 

Recital al vioară

La eveniment au fost prezenți profesori, părinți, elevi, invitatul special fiind pictorul şi graficianul humorean Radu Bercea. Anul acesta, expoziția de lucrări plastice - pictură, desen și de grafică pe calculator este găzduită chiar în sala ce-i poartă numele. 

Directoarea Clubului Copiilor Gura Humorului, prof. Maria Macarov, a felicitat profesorii coordonatori Mariana Radu și Iulia Danilov și a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment, pentru participarea numeroasă și interesul manifestat.

A urmat un emoționant recital la vioară în interpretarea elevelor Bîrgăuan Monica, clasa a V-a, și Bîrgăuan Sara, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, apoi au putut fi ascultate „gândurile pentru pace” desprinse, cu vădită emoție și sensibilitate, din creațiile literare participante la concurs, ale elevilor: Tiron Alesia Sorana, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, profesor coordonator Laura Nicoleta Enea; Bota Laura Ioana, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, profesor coordonator Elena Căulea; Cuțuhan Tudor Andrei, clasa a IV-a, Școala Gimnazială ”Petru Comarnescu”, profesor coordonator Rodica Manoliu; Pielmuș Melisa-Maria, Creangă Răzvan Mihail, Spînu Patrick-Ștefan, clasa a III-a, Școala Gimnazială ”Teodor Balan”, profesor coordonator Adriana Murariu.

„Concluzia a fost, citându-l pe Calman McCarthy: <Dacă nu îi învățăm noi pe copii pacea, alții... îi vor învăța violența!>. Tocmai de aceea, nici un efort nu este prea mare pentru promovarea păcii și a conviețuirii pașnice, a toleranței, respectului și înțelegerii între semeni”, au mai transmis coordonatoarele acțiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul interjudețean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a V-a, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul interjudețean „Trecutul, prezentul și viitorul nostru”, ediția a V-a, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei