Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 114 (8338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

În orașul Liteni vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă – canal și pentru noi fronturi de captare a apei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În orașul Liteni vor începe lucrările pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și pentru construcția de noi fronturi de captare a apei. Primarul din Liteni, Tomiță Onisii, a declarat că a semnat deja contractul de proiectare și execuție a acestor lucrări finanțate printr-un proiect din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” cu o valoare de 18 milioane de lei. „Urmează să fie constituite garanțiile și vom da ordinul de începere pentru a avea proiectul tehnic și apoi să demarăm efectiv investiția. Prin acest proiect vreau să mă axez în primul rând pe noi fronturi de captare a apei. Și asta pentru că în Liteni avem o mare problemă cu asigurarea apei, motiv pentru care vom construi noi puțuri de pompare și stații de tratare. Va fi o provocare pentru noi pentru că deja am făcut nu mai puțin de 11 foraje acolo unde avem actuala stație de tratare și nu am dat de apă. Am săpat apoi undeva în zona Valea Glodului și am reușit să găsim apă acolo”, a arătat Tomiță Onisii. El a subliniat că noile fonturi de captare a apei vor fi prioritare în cadrul acestui proiect, urmând să fie construite și noi stații de tratare și de pompare a apei spre bazinul de la Siliștea.

Primarul din Liteni a mai precizat că tot în cadrul aceluiași proiect sunt incluse și lucrări de extindere cu 30 de kilometri a rețelei de canalizare din zona satului Rotunda, dar și lucrări de extinderi a rețelelor de apă. Tomiță Onisii a adăugat că primăria pregătește un proiect pentru a fi finanțat cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele Roșcani și Corni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În orașul Liteni vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă – canal și pentru noi fronturi de captare a apei.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În orașul Liteni vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă – canal și pentru noi fronturi de captare a apei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei