Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 114 (8338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Gheorghe Șoldan susține proiectul prin care instituțiile publice vor trebui să achiziționeze 50 la sută din alimente de la producătorii locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a anunțat că va susține adoptarea proiectului de lege prin care instituțiile publice vor fi obligate să achiziționeze 50% din alimente de la producătorii locali. Gheorghe Șoldan a spus că este unul dintre coinițiatorii acestui proiect de lege, care vine în sprijinul producătorilor locali. „Lanțul Scurt de Aprovizionare e un proiect de lege al cărui inițiator sunt, alături de alți colegi parlamentari, proiect prin care ne propunem să venim concret în sprijinul producătorilor locali. Pe scurt, persoanele juridice de drept public și privat cu capital de stat sunt obligate să achiziționeze alimente de la producătorii locali.

Vorbim de cantine de spitale, universități, școli, unități militare, licee militare, magazine alimentare, ce vor trebui să achiziționeze minimum 50% din alimente de la producătorii locali”, a spus Șoldan. El a explicat că lanțurile scurte de aprovizionare cu alimente înseamnă vânzarea directă de la fermier la beneficiar prin reducerea intermediarilor și, implicit, a prețului de achiziție. Deputatul PSD de Suceava a precizat că proiectul a trecut de Senat și se află în prezent în analiză la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbatere în perioada următoare.

Gheorghe Șoldan a ținut să explice care ar fi beneficiile acestui proiect printr-un exemplu concret: „Dacă o cantină din municipiul Suceava dorește să se aprovizioneze cu ouă, roșii, carne, cartofi, lapte etc., aceasta va trebui să caute produsele la producători din zonă.

În acest mod, instituțiile publice sunt aprovizionate cu produse agroalimentare proaspete, de calitate, producătorii locali au o nouă piață de desfacere, este susținută economia locală, iar gradul de poluare se reduce, pentru că și distanța dintre producător și beneficiar este mai mică”.

El a adăugat că potrivit specialiștilor este vorba despre o piață de aproximativ două miliarde de euro la nivel național la care producătorii români vor avea întâietate. „Cert este că România are oameni gospodari, iar statul român are obligația să-i sprijine. Iar un astfel de sprijin este acest proiect care a primit la începutul acestei săptămâni aviz favorabil în Comisia Economică al cărei membru sunt. Voi susține astfel de proiecte și voi căuta mereu soluții pentru a veni în sprijinul fermierilor”, a încheiat Gheorghe Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Șoldan susține proiectul prin care instituțiile publice vor trebui să achiziționeze 50 la sută din alimente de la producătorii locali.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Șoldan susține proiectul prin care instituțiile publice vor trebui să achiziționeze 50 la sută din alimente de la producătorii locali1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei