Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 105 (8329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calamități

Ploile și zăpada au produs în acest an numai la drumuri pagube de peste 10 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ploile abundente, căderile masive de zăpadă și topirea bruscă a zăpezii, precum și vântul puternic, manifestate în perioada 25 ianuarie - 9 aprilie a.c., au afectat infrastructura din 17 localități din județul Suceava. Comisii interinstituționale formate din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului Școlar Județean Suceava au mers la fața locului pentru constatarea și evaluarea estimativă a pagubelor și au prezentat situația prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.

Din datele furnizate de acesta reiese că din ceea ce s-a putut calcula până acum reiese că numai la drumuri pagubele au fost de 10.102.226 lei.  

La Frasin a fost afectată rețeaua stradală, valoarea estimată a pagubelor fiind de 996.930,63 lei; la Poiana Stampei au fost afectate drumuri comunale, cu o pagubă estimată la 452.400 lei; la Râșca – afectată rețeaua stradală, cu pagube de 1.264.224 lei; Valea Moldovei - drumuri comunale afectate, pagube de 419.640 lei;  Ulma - drumuri comunale afectate și două podețe distruse – pagube de 1.313.100 lei.

În comuna Slatina a fost afectată suprastructura din balast a unor drumuri comunale, s-au produs fenomene de colmatare și de eroziune pe malul drept al pârâului Suha Mică. Paguba este estimată la  1.066.100 lei.

În municipiul Fălticeni, pagubele produse la rețeaua stradală sunt evaluate la 513.240 lei; la Salcea – 1.151.280 lei; Vicovu de Sus -  1.036.152 lei; Vatra Dornei – 881.400 lei.

Distrugeri la drumuri s-au mai produs în comunele Dorna Arini, cu pagube estimate la 558.480 lei; Berchișești - pagube de 449.280 lei; Fântânele, unde a fost afectată suprastructura din pământ stabilizat a unor drumuri, dar pagubele nu au fost etimate.

Fenomenele meteorologice periculoase au produs pagube și altor obiective, dar pentru evaluare specialiștii au recomandat expertize tehnice. Este vorba despre un imobil din Crucea, de alunecările de roci de pe versanți de pe DN 18, la Ciocănești, și de pe DN 17B, la Dorna Arini. Expertizele vor fi făcute de administratorul drumului, DRDP Iași.

De asemenea, Prefectura a solicitat Primăriei Suceava întocmirea unei expertize de specialitate în vederea stabilirii soluției tehnice pentru punerea în siguranță a versantului a cărui alunecare a afectat complexul educațional Filadelfia, precum și suma necesară lucrărilor de consolidare. Prin aceeași adresă, a cerut și convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Suceava în vederea evaluării riscului de alunecare pentru întreaga zonă și adoptarea unei hotărâri de CLSU.

După stabilirea sumelor rezultate în urma întocmirii expertizelor tehnice de specialitate, dacă se va impune, Instituția Prefectului va întocmi un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării sumelor necesare refacerii obiectivelor afectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploile și zăpada au produs în acest an numai la drumuri pagube de peste 10 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ploile și zăpada au produs în acest an numai la drumuri pagube de peste 10 milioane de lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei