Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 105 (8329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune Poliția Economică

Pantofi sport ” Nike” în valoare de 12.000 de euro, confiscați din Târgul de la Cumpărătura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice au acționat, sâmbătă, în cadrul operațiunii ”Fake Star 3”, pentru combaterea comerțului de produse contrafăcute după branduri de renume. Descinderile au avut loc pe raza orașului Vicovu de Sus și la Târgul de la Cumpărătura, în baza unor date și informații ale polițiștilor.

Atrage în mod deosebit confiscarea făcută în incinta târgului auto de la Cumpărătura. La un bărbat în vârstă de 39 de ani au fost găsite articole de încălțăminte inscripționate ”Nike”, fără certificate de calitate și conformitate. Pantofi sport așadar, care poartă numele Nike. De la acest comerciant au fost ridicate în vederea confiscării produse în valoare de nu mai puțin de 60.000 de lei. Valoric, este una din cele mai mari capturi de acest gen.

Alte două capturi s-au făcut în piața agroalimentară Vicovu de Sus.  Este vorba de obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile  JORDAN AIR și HUGO BOSS, scoase la vânzare de un bărbat în vârstă de 62 de ani, în valoare de 2.600 de lei, respectiv haine JORDAN AIR,  în valoare de 2.000 de lei, confiscate de la un comerciant de 46 de ani, aflat tot în incinta pieței din Vicov.

Valoric, se poate observa diferența imensă dintre prima captură și celelalte două.

Indiferent de numărul bunurilor și valoarea lor, în toate aceste cazuri sunt întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de ”punere în circulație de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

În aceste cazuri se ajunge la trimiterea în judecată a celor care au vândut produsele ”fake”, părțile civile din dosare fiind firmele producătoare de renume mondial, reprezentate în instanță de case de avocatură din România.

Pedepsele stabilite de judecători constau de cele mai multe ori în amenzi penale de câteva mii de lei, alături de confiscarea definitivă a mărfurilor ridicate și daune morale de achitat către marile firme.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pantofi sport ” Nike” în valoare de 12.000 de euro, confiscați din Târgul de la Cumpărătura.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pantofi sport ” Nike” în valoare de 12.000 de euro, confiscați din Târgul de la Cumpărătura0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei