Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 105 (8329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Rapid, ca pe vremuri, dar nu alea bune!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există tendința de a asimila scorurile nespecifice din fotbal unor alte sporturi. Nu o dată auzim de ”scor de tenis” sau de ”set”, dar acest 7-2 de la Ovidiu depășește tenisul și se duce spre hochei. Ce-ar mai fi de spus la un asemenea diluviu într-un meci de play-off, teoretic între două favorite? Poate că Farul regretă că nu a distribuit mai bine golurile în dubla cu Rapid, fiindcă 1-1 și 7-2 înseamnă totuși două puncte pierdute. Dar ce să se fi întâmplat cu echipa giuleșteană? După ce a învins FCSB și CFR acasă, cred că vișiniii n-au mai putut rămâne la același nivel de motivație, echipa e totuși un mix de jucători valoroși, dar uzați, cu alții talentați, dar fără personalitate. Or fi fost ei cu mintea în vacanță, ținea și de antrenorul Mutu să-i scuture din starea asta, însă nu vor fi lăsați acolo de propriii suporteri. Aceștia au manifestat îngăduință acum, dar să nu uităm că ultima etapă înseamnă derby de orgoliu cu FCSB, iar ai lui Gigi & Meme vor avea viață grea dacă păstrează șanse la titlu până atunci. De fapt, vor avea viață grea oricum, dar una e să fie doar orgoliu la mijloc și alta să fie titlul.

Apropo de tenis, nu trebuie să trecem ușor peste un nou titlu al Soranei Cîrstea, chiar dacă e vorba despre un Challenger. Sorana a ieșit mintenaș de la Madrid, dar a transformat acest lucru într-o oportunitate, reorientându-se tot către un turneu din Spania, unde nu a cedat set până în finală, acolo unde a dispus cu 6-1, 4-6, 7-6 de Elizabeth Mandlik, fiica Hanei Mandlikova. Astfel, de azi a urcat pe 34 WTA, care îi asigură loc pe tabloul principal aproape peste tot.

După o veșnicie, parcă, mai mult pentru (auto)încurajare, consemnez și un oarecare succes pentru tenisul masculin românesc de simplu! Jucătorii noștri cel mai bine clasați în ATP și-au disputat finala unui turneu ITF din Cipru, învingător fiind Nicholas Ionel (20 de ani, locul 205) în fața lui Filip Jianu (21 de ani, locul 327). Acum câțiva ani, proiecția pentru acești doi băieți era de prima sută la vârsta asta. Ceva însă n-a funcționat bine, astfel că Ionel e abia în buza primilor 200, în timp ce Jianu e încă și mai departe. Dar poate ei se înscriu în categoria celor cu ”explozie„ târzie, pentru confirmare trebuie să mai avem răbdare 5-10 ani...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid, ca pe vremuri, dar nu alea bune!.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rapid, ca pe vremuri, dar nu alea bune!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei