Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 31 (8255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprobare

Consorțiul DUAL USV a primit avizul favorabil de la Ministerul Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma hotărârii conducerii Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava privind constituirea Consorţiului pentru învăţământ dual: Performanţă în formarea profesională prin parteneriatul cu mediul economic pentru dezvoltarea rutei complete de învăţământ dual la USV – DUAL USV, Ministerul Educației a emis un aviz favorabil de constituire. Consorțiul DUAL USV va putea astfel participa la proiecte comune, prin care să fie atrase fonduri externe menite să deservească învățământul dual preuniversitar și universitar tehnologic și să sprijine angajatorii prin alocarea unui rol activ în domeniul pregătirii profesionale a elevilor și studenților.

Consorțiul DUAL USV a pregătit un proiect pentru obținerea finanțării din fonduri nerambursabile PNRR, destinat înființării unui campus integrat pentru învățământ dual pe terenul de 30 de hectare pe care USV îl administrează în comuna Moara. Campusul va fi format, în principal, din două clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesionala a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual în licee din județele Suceava, Botoșani și Neamț, în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări și electromecanică.

În privința învățământul superior în regim dual, USV are în vedere dezvoltarea și adaptarea următoarelor programe de studiu: Autovehicule rutiere, Robotică/Mecatronică, Tehnologia construcțiilor de mașini, Inginerie mecanică, Calculatoare, Rețele și software de telecomunicații/Electronică aplicată, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule, Energetică și tehnologii informatice/Managementul energiei, Sisteme electrice, Automatică și informatică aplicată.

Noul campus universitar va pune la dispoziția elevilor și studenților, pe lângă un service auto dotat cu ultimele tehnologii, amfiteatre, săli de seminar și peste 65 de ateliere și laboratoare de specialitate cu echipamente și tehnică de calcul, pentru asigurarea unui învățământ de calitate. Proiectul va asigura peste 10.000 burse lunare, după cum urmează: 3.760 de burse lunare pentru studenți, în cuantum de 1.400 lei/lună (bugetul proiectului + contribuția operatorului economic), și 6.300 de burse lunare pentru elevi, cu valori cuprinse între 600 și 1.300 lei/lună (bugetul proiectului + contribuția operatorului economic + contribuția unității administrativ-teritoriale). Bursele vor fi acordate pe durata a 10 luni dintr-un an universitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consorțiul DUAL USV a primit avizul favorabil de la Ministerul Educației.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consorțiul DUAL USV a primit avizul favorabil de la Ministerul Educației5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei