Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 31 (8255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Teribilism

Cum se mai ”distrează” tinerii suceveni la volan - imită sonor sau luminos mașinile de poliție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți tineri care se plimbau cu o mașină pe bulevardul central al Sucevei s-au distrat copios activând un sistem audio care imită sistemul acustic al mașinilor de poliție. Sigur că distracția nu putea fi una deplină dacă imaginile nu era postate și în mediul online, pe rețeaua TikTok mai exact.

Pe imagini se vede cum mașina se deplasează pe bulevardul George Enescu, iar la momentul potrivit este activat difuzorul care imită perfect semnalul sonor al poliției. Distracția este maximă când șoferul unei mașini din față ia măsuri imediate și se retrage pe banda I, pentru a da prioritate ”poliției”. Tinerii se prăpădesc de râs în interiorul ”mașinii de poliție”. 

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava cred că este vorba de o goarnă interioară, montată sub capotă, care însă emite sunetul suficient de puternic cât să imite bine semnalul sonor al mașinii de poliție.

Un astfel de sistem sonor performant este comercializat în mediul online, dar cel puțin în Suceava nu a fost depistat încă pe vreo mașină. Imaginile atașate la acest material arată însă că există, iar unii îl folosesc și li se pare și foarte distractiv.

 

 

 

În schimb, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au confiscat în mai multe rânduri semnale luminoase de pe piața neagră montate în partea din față a autoturismelor. Este vorba de acele rampe luminoase care fac parte și din dotarea unor mașini de poliție, fiind folosite pentru a semnaliza șoferii cărora li se face semnal regulamentar de oprire. Unii suceveni s-au gândit că pot să își pună și ei un astfel de semnal luminos pe care să îl folosească atunci când au chef să se distreze. În cazul acestui sistem luminos, el este mai ușor de depistat și confiscat, fiind montat în zona radiatorului. Iar un șofer oprit în trafic de un echipaj de poliție nu are cum să îl ascundă.

 

Aceste imitări ale semnalelor luminoase și acustice ale mașinilor de poliție se încadrează la contravenție, iar în unele cazuri se poate ridica și certificatul de înmatriculare, la fel ca în cazul autoturismelor care au aplicate ilegal folii neomologate de obturare a vizibilității. Complementar cu amenda se confiscă și sistemul montat ilegal.

Din păcate, de multe ori, invențiile de acest gen, comercializate pe piața neagră, nu se încadrează la nici o abatere prevăzută de legislație astfel că este greu de găsit un articol de lege care să poată fi utilizat la aplicarea unei amenzi. 

Oricum, până acum acest tupeu al unor șoferi pare să fi fost tratat cu blândețe de polițiștii rutieri, pe principiul că au de urmărit în trafic încălcări ale legislației mult mai grave și mai des întâlnite. Confiscările gen rampe luminoase s-au făcut mai degrabă când a fost vorba de șoferi depistați cu alte abateri și care au fost apoi cercetați amănunțit.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se mai ”distrează” tinerii suceveni la volan - imită sonor sau luminos mașinile de poliție.
 Vizualizări articol: 3042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum se mai ”distrează” tinerii suceveni la volan - imită sonor sau luminos mașinile de poliție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei