Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 31 (8255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proful cool

Un profesor din Udești își învață elevii matematică cu ajutorul rețelelor de socializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul Beniamin Adrian Păsăilă, de la Școala Gimnazială ,,Acad. Haralambie Mihăescu” Udești, își ajută elevii să înțeleagă mai bine matematica folosindu-se de rețelele de socializare.

Pentru că regulile clasice de predare nu au întotdeauna succesul dorit, dascălul și-a dorit să exploreze noi metode de a stârni interesul copiilor, să le faciliteze accesul la informații și să folosească tehnologia în beneficiul lor.

Prietenos, carismatic, tânărul profesor postează regulat clipuri scurte pe TikTok și pe Instagram despre materia de la clasă, organizează webinarii, iar pe Facebook a înființat recent grupul MateCaLaCarte, unde discută cu elevii săi, le prezintă noțiuni matematice și postează scurte filmări cu informații bine structurate, prezentate plăcut și creativ.

,,Proiectul <MateCaLaCarte> a pornit în urma dorinței mele de a uni prin matematică școlile gimnaziale din comuna Udești. Prin acest proiect am dorit să creez o comunitate de elevi care să aibă posibilitatea să se ajute reciproc și să își împărtășească cunoștințele la matematică, dar și eu ca profesor să îi pot ajuta cu materiale și răspunsuri la întrebări. Acest proiect are și rolul de a dezvolta încrederea în sine a elevilor, aceștia devenind <mici profesori> care prezintă prin înregistrări video anumite lecții de matematică. A fost o bucurie să văd că mai mulți elevi au făcut față acestei provocări și și-au depășit tracul de a vorbi liber în fața unui auditoriu virtual”, a menționat prof. Beniamin Păsăilă.

La scurt timp după înființarea grupului de Facebook ,,MateCaLaCarte” a observat un interes și din partea altor elevi ce nu aparțineau Școlii Udești și a realizat că împreună pot crea o comunitate mai mare în care să se ajute reciproc.

„Având în vedere că elevii petrec destul de mult timp pe rețelele de socializare, am hotărât să accesez și rețele precum Tik-Tok și Instagram, dar și realizarea de webinarii online unde se pot alătura elevi de pretutindeni. Îmi doresc ca acest proiect să ia amploare și să fie un sprijin pentru cât mai mulți elevi”, a mai completat tânărul profesor.

Grupul a fost înființat pe 22 noiembrie 2022, iar dintre membri majoritatea sunt elevi de la școlile udeștene, dar și din afara județului Suceava.

Directoarea școlii, Oana Anda Popescu, a oferit tot sprijinul necesar derulării acestui proiect și speră ca elevii să profite de acest ajutor și să aibă rezultate bune la evaluarea națională din acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor din Udești își învață elevii matematică cu ajutorul rețelelor de socializare.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un profesor din Udești își învață elevii matematică cu ajutorul rețelelor de socializare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei