Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 31 (8255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Eugen Bejinariu spune că inflația și lipsa de încredere sunt principalele probleme ale României

Miercuri, 8 Februarie 2023 (10:27:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu consideră că România are două probleme majore. În opinia sa, inflația și criza de încredere constituie cele două mari surse de neliniște pe termen nedeterminat.

”Acestea constituie deopotrivă cauza altor disfuncții sau drame si efect al unor probleme locale, regionale sau globale. La toate celelalte probleme sau crize putem contribui cu frânturi de soluții, cu aport limitat, cu efort conjugat, la aceste două probleme, însă, soluțiile stau în știința noastră și în puterea noastră de a le gestiona”, a arătat Eugen Bejinariu.

Deputatul social-democrat mai este de părere că alternanța la guvernare în cadrul unei coaliții configurate pentru un întreg ciclu electoral constituie un model nou și o soluție binefăcătoare.

”Miniștrii PSD care gestionează domenii economice cheie au reușit, în echipă desigur cu partenerii liberali și maghiari, să identifice modalități de a stimula creșterea economică, de a reduce inflația, de a întreține, construi și dezvolta mersul economic înainte. E binevenită o reconfigurare a actului de guvernare după doi ani. În cadrul programului de guvernare anunțat, miniștrii ambelor partide care și-au asumat alternanța se pregătesc de evaluare. Competiția performanței politice are durata practică de doi ani, căci fiecare ministru și toți ceilalți demnitari numiți de cele două partide au perspectiva termenului scurt în care trebuie să livreze. Nu mai au timpul de a contempla soluții teoretice, de a enunța planuri pe care nu le materializează, de a se ocupa de proiecții și strategii îndepărtate; trebuie să livreze acum pentru oameni, trebuie să își dovedească eficiența imediat, trebuie să realizeze mai mult decât să promită la timpul viitor. Fiecare ministru din ambele partide știe că evaluarea activității sale va fi imediată. Fiecare demnitar privește zilnic clepsidra până la un moment apropiat la care îi vor fi măsurate realizările concrete și competența pe funcție. E un model nou, cum spuneam, a cărui eficiență atinge ambele probleme majore ale României”, a opinat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean mai crede că având „sabia schimbării” deasupra capului, fiecare ministru este mai eficient.

”În acest fel, fiecare s-a mobilizat permanent astfel încât să gestioneze cu efect imediat prolemele majore ce afectează viața oamenilor. Un nou prim-ministru și o împrospătare a actului de guvernare, în curând, ajută și la apropierea de așteptările pe care cetățenii le au permanent de la noi. Însăși soluția rocadei în cadrul aceluiași program de guvernare constituie un act de responsabilitate și vine să hrănească speranța oamenilor că schimbarea aduce cu sine vremuri mai bune. Vor veni, negreșit”, a conchis Eugen Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Eugen Bejinariu spune că inflația și lipsa de încredere sunt principalele probleme ale României.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul Eugen Bejinariu spune că inflația și lipsa de încredere sunt principalele probleme ale României3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei