Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 17 (8241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dăruim zâmbete!

Târg umanitar pentru Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie“ Rădăuți, organizat de elevi ai Școlii Gimnaziale Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Ipotești, coordonați de profesorii diriginți Cristina Airinei, Ana Stan, Adriana Adochiței, Mihaela Airinei, Aura Mihoc, Cristian Costin, Oana Moisan, Alina Marțolea, Mariana Rebenciuc, Violeta Cercel și Simona Sîrghie, s-au mobilizat și au organizat un Târg umanitar pentru Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuți.

Este vorba de un proiect-bucurie al Școlii Gimnaziale Ipotești, „Bucuria de a fi împreună, părinte-copil-profesor. Uniți în același gând, al facerii de bine, slujind același ideal din iubire pentru aproapele, activitatea <Bucurie de Crăciun din suflet de om bun>, din cadrul proiectului <Dăruim zâmbete>, a adunat în sălile de clasă pe lângă copii, părinți inimoși, cu drag de bine și frumos, părinți pricepuți în ale bricolajului, mame harnice, destoinice gospodine. S-au unit în jertfă, au pus suflet și au dat culoare unui tablou desprins din Cartea Sfântă”, după cum a spus consilierul educativ prof. dr. Aura Mihoc.

În finalul târgului, care a cuprins o expoziție de obiecte confecționate manual, create în spiritul sărbătorilor de iarnă, felicitări, globuri, îngerași în tehnica quillingului, ornamente din materiale reciclabile (hârtie, lemn și material plastic), precum și produse de patiserie, desfășurat la Sala de sport a comunei, s-au adunat 12.957 de lei, bani cu care s-au cumpărat alimente pentru așezământul de la Rădăuți. Fiecare a dăruit cât l-a lăsat inima, copiii s-au întrecut în negocieri și târgul umanitar s-a dovedit a fi o reușită, spre bucuria organizatorilor: profesori coordonatori, copii, părinți.   

Am aflat de la prof. dr. Aura Mihoc că Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuți, unde sunt 115 copii, a primit la sfârșitul săptămânii (21 ianuarie 2023) 100 de kg de pulpă de porc, 50 de kg de ceafă de porc, 50 de kg de cotlet, 100 de kg de piept de pui, produse lactate: smântână, cașcaval, brânză topită, preparate pentru mic dejun: șuncă, salam, fructe, dulciuri, produse de curățenie și igienă, detergent, balsam în valoare totală de 12.953 lei.

„Gestul mărinimos al elevilor școlii noastre a bucurat 115 copii, care trăiesc în 11 căsuțe de tip familial. Mottoul copiilor din așezământ este <Orice copil care primeşte un zâmbet, trăieşte o clipă de fericire>, mesaj care vine în acord cu proiectul <Dăruim zâmbete>, care s-a dorit a fi spre bucurie, un dar din inimă și mâini împreunate-n rugă și iubire. Aducem prinos de recunoștință tuturor celor care au pus suflet pentru organizarea târgului umanitar pentru copiii de la Rădăuți. Alese mulțumiri cadrelor didactice coordonatoare, părinților și elevilor”, a transmis consilierul educativ prof. dr. Aura Mihoc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg umanitar pentru Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie“ Rădăuți, organizat de elevi ai Școlii Gimnaziale Ipotești.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târg umanitar pentru Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie“ Rădăuți, organizat de elevi ai Școlii Gimnaziale Ipotești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei