Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 17 (8241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nole și restul lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toți jucătorii pe care-i creditasem cu șanse în fața lui Djokovic au capotat până să dea testul, dar partea bună e că pe cel mai bazat dintre ei l-a scos Korda! Ba chiar în minimum de seturi, ceea ce l-a făcut pe Medvedev să-l compare la conferință chiar cu... Nole! Se referea la rapiditatea cu care ia mingile Korda, altfel stilurile sunt destul de diferite, e limpede pentru oricine. Americanul are meritul că a mers și mai departe, trecând și de Hurkacz, mult mai greu, abia în super tie-break. Colaborarea cu Stepanek, cu care vorbește în cehă, se dovedește una foarte inspirată, Korda decolând în privința jocului, iar antrenorul debordează de energie în timpul meciului și pare că își trage elevul după el în momentele grele, acesta fiind un tip mai degrabă introvertit. Pentru un loc în semifinale îi iese în cale Khachanov, care este hotărât să iasă din ”umbra marelui URSS”, vorba celor de la Phoenix, adică a tandemului Medvedev-Rublev, vârfurile generației de jucători ruși. După ce a trecut în 4 de vecinul de clasament Tiafoe, Khachanov l-a dominat categoric pe micuțul Nishioka, începând meciul cu 14-0! Celălalt semifinalist se va alege dintre Tsitsipas și tânărul ceh Lehecka, finalistul de la NextGen! Grecul a avut de tras 5 seturi cu Sinner, doar că italianul arată aproape la fel ca acum doi ani, progres minim, tot nematurizat mental. În schimb, Lehecka l-a scos neverosimil de ușor, după ce pierduse primul set, pe Auger-Aliassime, cel blocat între două lumi.

În jumătatea lui Nole, vestea e că a ieșit Murray. În loc de Bautista-Agut, îi spun deseori ”Bautista is good”, ceea ce se știa. Spaniolul nu e un ”asălău”, cum i-a numit CTP pe Berrettini și Kokkinakis, din forța cărora s-a hrănit Murray, dar știe mult tenis, e aproape perfect tactic. Spre deosebire de Murray, nu are aceeași capacitate de a absorbi forța adversarului, astfel că mi se pare destul de expus în meciul de astăzi cu Tommy Paul. Acesta, precum și Shelton și Wolf (care își dispută un loc în sferturi !!!) sunt ultimii supraviețuitori ai valului de jucători americani care n-au menajat pe nimeni la această ediție, luându-i pe sus pe unii consacrați. După ce Mcdonald a dat semnalul cu Nadal, au cedat Ruud cu Brooksby și Zverev cu Mmoh, care apoi au fost eliminați de... alți americani! Meciul vedetă al optimilor de azi este Rublev cu Rune, dintre care se va alege adversarul din sferturi al lui Djokovic, presupunând că acesta îl va învinge pe Alex de Minaur. N-ar trebui să fie o problemă, însă cu australianul se va vedea dacă accidentarea aia chiar îl supără sau e exagerată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nole și restul lumii.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nole și restul lumii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei