Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 289 (8206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Extindere finalizată

Gazul metan a ajuns și în cartierul Tineretului – robinetul a fost deschis miercuri de primarul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Extinderea rețelelor de gaz metan în cartierele Burdujeni-Sat și Tineretului a fost finalizată. Ultima etapă a proiectului amplu, de aducere a gazului metan pe 30 de străzi, prin extinderea rețelelor pe aproximativ 28 de kilometri și montarea unei stații noi, de medie-presiune, a fost realizată miercuri, 7 decembrie, când primarul Ion Lungu a mers personal să deschidă robinetul care alimentează cu gaz metan rețeaua din cartierul de case pentru tineri, de la ieșirea din Suceava spre Salcea.

„Am finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan pe 30 de străzi din cartierele Burdujeni-Sat și Tineretului. De astăzi alimentăm cu gaz și străzile din cartierul Tineretului - Constantin Sofroni, Mircea Motrici, Mircea Hrișcă, Eusebiu Camilar și Demostene Botez”, a spus Ion Lungu, care a mulțumit firmei Test Prima pentru că a dus până la capăt o lucrare grea și delicată, în ciuda vremurilor dificile, când lipsa de personal calificat pentru astfel de lucrări se resimte la nivel național.

Edilul sucevean a precizat că extinderea rețelei de gaz metan s-a făcut pe o lungime de 27,83 de kilometri, din care 22,8 kilometri în Burdujeni-Sat, iar lucrarea a costat 4,84 de milioane de lei, adică un milion de euro.

Celelalte străzi pe care a fost adus gazul metan de către Primăria Suceava sunt: 22 Decembrie, Alunului, Carierei, Căpitan Grigore Andrei, Căprioarei, Crângului, Cuza Vodă, Dobrilă Eugen, Ecaterina Teodoroiu, Eternității, Făgetului, Iasomiei, Ion Nistor, Înfrățirii, Mioriței, Molidului, Pictor Panaiteanu, Pietrăriei, Plevnei, Spicului, Ștefan Luchian, Ștefan Răzvan, Tiberiu Popeea, Vasile Pârvan și Victor Babeș.

Numai că, după ce investiția a fost cerută cu insistență de populație, după ce a fost făcută, efectul nu a fost cel scontat.

„Din păcate - și o spun cu durere în suflet - noi am făcut acest efort, dar din 982 de locuințe existente în Burdujeni-Sat, astăzi sunt racordate la gaz metan 161 de locuințe, ceea ce înseamnă 16,39 la sută”, a spus Lungu.

El a amintit că pentru a-i sprijini pe cetățeni, Primăria acordă 5.000 de lei pentru realizarea branșamentelor la rețea, în baza anchetelor sociale, dar a admis faptul că problema este cauzată atât de costurile mari de racordare, cât și de birocrație, fiind necesare foarte multe documente, proiecte, avize, care-i descurajează pe unii dintre cei care ar dori să se branșeze la rețea.

În continuare el recomandă locuitorilor din aceste cartiere să se branșeze la gazul natural, care înseamnă civilizație și un confort sporit, iar consumul poate fi limitat, dacă principala temere ține de costuri, că ar fi prea mari.

„Am făcut un efort și e bine ca oamenii să se branșeze la gazul metan mai ales în condițiile în care Primăria dă acest sprijin financiar”, a adăugat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gazul metan a ajuns și în cartierul Tineretului – robinetul a fost deschis miercuri de primarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gazul metan a ajuns și în cartierul Tineretului – robinetul a fost deschis miercuri de primarul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei