Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 289 (8206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Dani Alves, campionul meu etern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cred că printre cititorii constanţi ai acestei rubrici mai este vreunul care să nu-mi cunoască preferinţele, de fapt țicnelile mele în calitate de suporter de fotbal: Real Madrid la nivel de club şi Brazilia la nivelul echipelor naţionale. Acest an 2022 ar putea deveni unul al bucuriei supreme pentru mine, din moment ce Real a câştigat Champions' League, iar pe Brazilia o mai despart doar 3 meciuri de adjudecarea celui de-al 6-lea trofeu mondial. Şi după cum se prezintă lucrurile, nu cred că s-ar putea împiedica de vreunul din adversarii rămaşi în cursă, oricum s-ar numi acela. După mine, poate doar Franţa în zi de graţie şi cu un M'Bappe în formă maximă la ora aceea ar putea opune cât de cât rezistențăîncântătoarei echipe braziliene, singura din 32 care joacă fotbalul ăla adevărat, frumos, spectaculos, unde nimeni nu freacă mingea aşa cum o fac toţi cei îndobitociţi de toxina numită tiki-taka. Pânăsă câştige Brazilia titlul, pentru mine deja există în rândurile ei un campion mondial: domnul Dani Alves (cel care, când era la Barcelona, nu-mi era deloc drag, nu e nevoie să explic de ce, dar care tot acolo a făcut, în 2014, gestul ăla nebun, când un cretin a aruncat din tribună cu o banană: Dani s-a aplecat, a luat-o, a cojit-o şi a mâncat-o!) al cărui discurs la conferinţa de presă de acum vreo trei zile a fost o mostră de inteligenţă, umor, bun-simţ şi educaţie, toate la nivelul maxim imaginabil. Un ziarist l-a întrebat dacă la cei 40 de ani va face faţă pe gazon dacă Brazilia merge mai departe. Dani Alves a râs ca dementul şi a zis chestiile astea năucitoare: "Aşa-i că dacă aş mai fi fost acum la Barcelona sau la PSG n-ai fi pus aşa o întrebare? Dar fiindcă joc în Mexic, la UNAM, ţi se pare că n-aş mai fi bun bun, nu-i aşa? Ştiţi de ce mă aflu aici? Fiindcă m-a chemat ţara mea! Şi când mă cheamă ţara mea, vin în clipa următoare. Iar dacă ţara mea mi-ar cere să merg în vestiar numai ca să bat din tamburină, m-aş duce în vestiar şi aş bate ca un nebun din tamburină!" Unde aţi mai auzit aşa ceva? Câţi maimuţoi porecliţi fotbaliști români ar fi în stare de asemenea discurs? Şi de asemenea trăiri? Aşa că pentru mine, Dani Alves este campionul mondial suprem. Şi etern!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dani Alves, campionul meu etern.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dani Alves, campionul meu etern5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei