Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 289 (8206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Înșelătorie în online

Țeapă pe OLX. Câțiva tineri din județ au plătit sejururi de revelion la o cabană care nu există

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Distracția de revelion s-a transformat într-o mare țeapă pentru mai mulți tineri din județ, care au plătit bani în avans pentru un sejur la o cabană care nu există în realitate.

Dornici să petreacă noaptea dintre ani într-o zonă pitorească din județ, cele două grupuri de tineri din Rădăuți și Vatra Dornei au plătit avans câte 1000 de lei pentru o cabană listată pe site-ul OLX, dar au rămas și fără bani și fără vacanță.

Orbiți de prețul bun și de fotografiile frumoase din anunțul online, tinerii au plătit avansurile cerute de proprietarul fictiv fără să verifice în prealabil recenzii sau informații online despre respectiva unitate de cazare.

Casa Girov, situată în apropiere de Mănăstirea Humorului, era prezentată ca un loc idilic, „cea mai bună alegere dacă vreți să vă deconectați de stresul, aglomerația și agitația din oraș”, cu patru camere, pachetul pentru trei nopți de cazare, pentru noaptea de revelion, fiind de 3.300 de lei, falsul proprietar solicitând un avans de aproape 30%.

 

Două grupuri țepuite, fiecare plătind câte 1.000 de lei

Anunțul de pe OLX a fost disponibil de pe 1 pe 5 decembrie. Primii țepuiți au fost câțiva tineri din Vatra Dornei care pe 3 decembrie au făcut plata pentru avansul cerut.

La două zile după, un alt grup din Rădăuți închiria cabana pentru un sejur de trei zile și scotea din buzunar alți 1.000 de lei pentru avans.

„Am transferat un avans de 1.000 lei persoanei în cauză, dar după mi-am dat seama că ceva este în neregula și am încercat să caut detalii pe net și nu am găsit nici cabana și nici profil pe rețelele de socializare cu numele persoanei. În final, aceasta m-a blocat când mi-am cerut banii înapoi. Am fost la bancă pentru a verifica dacă pot să-mi recuperez banii și am depus plângere la Poliția Rădăuți. Apoi, am dat pe un grup de pe facebook de alți tineri țepuiți din Vatra Dornei și nu cred că suntem singurii”, ne-a povestit tânăra păgubită din Rădăuți.

Aceasta recunoaște că mare parte din vină îi aparține, dat fiind faptul că nu a verificat, înainte de plată, și alte informații pe internet, însă menționează că anunțul era foarte credibil, iar proprietarul părea, cel puțin din mesaje, foarte profesionist și prompt.

„Sunt mulți proprietari care își închiriază case, cabane <la negru> și care nu au neapărat site-uri sau pagini de promovare online. Ne-am gândit că așa e și cu această cabană și de aceea am făcut plata. Ne-am dat seama că nu e așa. După ce am rezervat noi cabana, proprietarul susținea în continuare că e disponibilă, deci probabil au mai fost persoane înșelate”, a mai spus rădăuțeanca.

Ulterior, nici una dintre persoanele înșelate nu a mai reușit să ia legătura cu presupusul proprietar.

Vasile Latiș, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Suceava, menționează că în acest caz este vorba despre o înșelătorie, iar cei care vor să plătească pentru o cazare trebuie să se informeze temeinic asupra unității respective și să verifice pagini online credibile, cunoscute.

„De asemenea, pot lua legătura și cu noi pentru că le putem oferi o referință asupra istoricului unităților de cazare”, a mai menționat comisarul-șef.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țeapă pe OLX. Câțiva tineri din județ au plătit sejururi de revelion la o cabană care nu există.
 Vizualizări articol: 3007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Țeapă pe OLX. Câțiva tineri din județ au plătit sejururi de revelion la o cabană care nu există2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei