Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 289 (8206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Ioan Stan dă asigurări că cele 61 de primării din proiectul „utilități și

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dat asigurări că cele 61 de primării din proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene” vor avea bani anul viitor pentru plata ratelor la creditul contractat pentru acest proiect. Ioan Stan a făcut referire la proiectul de buget de stat pentru anul 2023, el precizând că în urma eforturilor parlamentarilor PSD de Suceava, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a inclus banii necesari achitării tuturor ratelor din proiectul judeţean „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Pe de altă parte, Stan a explicat că PSD s-a axat pe un buget de stat construit pe proiecte, menit să asigure o cheltuire cât mai riguroasă a banilor publici, iar cifrele pentru anul viitor demonstrează acest lucru.

„Pornim de la un Produs Intern Brut de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creștere reală cu 2,8% față de 2022 şi un deficit bugetar estimat pe 2023 de 4,4% din PIB, în scădere de la 5,74% faţă de anul curent. De asemenea, inflația va fi redusă la 8% la finalul anului 2023, în scădere de la 15,2% faţă de 2022, mizând în acelaşi timp pe un deficit comercial de 8,5% din PIB, în scădere de la 8,8% faţă de anul în curs”, a declarat liderul PSD Suceava.

El adăugat că în aceste condiţii, salariul mediu net lunar va creşte la 4.235 de lei, față de 3.801 lei, în 2022, iar numărul mediu de salariați va ajunge la 5,252 milioane, mai mare cu 77.000 față de numărul actual. „Rata șomajului estimăm că va fi la 2,7%, în scădere față de 2,9% în 2022. În acelaşi timp, vom realiza investiții în valoare de 110 miliarde de lei, acesta fiind echivalentul a 7,2% din PIB, în creștere cu 20 de miliarde de lei  față de 2022”, a mai precizat Ioan Stan. El a spus că social-democrații au în vedere 233 de programe bugetare, din care 221 finanțate din bugetul de stat, șase prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și șase prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

Stan a mai adăugat că cel mai consistent program este „Dezvoltarea și creșterea sustenabilității sistemului asigurărilor sociale”, care are o finanțare de 111,5 miliarde de lei, aproximativ 22,5 miliarde de euro, în timp ce Apărarea Națională are un buget de 35,3 miliarde de lei (peste 7 miliarde de euro), ceea ce înseamnă de 2,5% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan dă asigurări că cele 61 de primării din proiectul „utilități și.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan dă asigurări că cele 61 de primării din proiectul „utilități și1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei